За минулу добу на Львівщині сталося більше 60 аварій

2427 0
Половина ДТП трапилася безпосередньо у Львові.
фото: xn--c1aid4a5e.xn--p1ai

фото: xn--c1aid4a5e.xn--p1ai

Протягом 15 вересня на Львівщині трапилося 62 аварії, 32 з яких – безпосередньо у Львові, повідомляє прес-служба ГУ НП у Львівській області.

У шести ДТП травмовані один пішохід, четверо водіїв та семеро пасажирів транспортних засобів, загиблих немає. Зокрема, у Пустомитівський відділ поліції 15 вересня о 15.30 надійшло повідомлення, що на автодорозі Київ-Чоп сталася аварія з потерпілими за участю трьох транспортних засобів.

Як попередньо встановили правоохоронці, поблизу села Чишки 32-річний водій автомобіля Volkswagen Golf на іноземній реєстрації не дотримався безпечної дистанції та зіткнувся з BMW 560L під керуванням 48-річного жителя міста Вінниця, який їхав у попутному напрямку. Внаслідок цього BMW опинився на смузі зустрічного руху та зіткнувся з автомобілем Audi А4, за кермом якого знаходився 27-річний львів’янин.

Читайте також: Чемність заради життя. Як допомогти львів'янам цивілізовано поводитись на дорогах

У результаті ДТП тілесні ушкодження отримали водій Audi, пасажир Volkswagen, водій BMW та троє його пасажирів, двоє з яких – хлопчики віком 2 та 4 роки. Всі вони доставлені у лікарні для надання медичної допомоги. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за порушення правил безпеки дорожнього руху. Максимальне покарання, передбачене статтею, –  обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

За наслідками інших аварій складено адміністративні протоколи за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження майна.

Нагадаємо, що в місті триває кампанія «Безпечні дороги», спрямована на покращення ситуації з безпекою руху. #безпечні дороги – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, спрямований на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові.

Заходи, що реалізовуються в межах проекту – серія публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, просвітницька кампанія в медіа, соціологічні дослідження, покращення інфраструктури міста, популяризація світловідбивних елементів, навчання школярів основам безпеки руху в школах Львова; тренінги та семінари з батьками учнів; соціальна візуальна реклама та пам’ятки, співпраця з храмами міста, інше.

Партнери кампанії –  група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat), мережа магазинів Вухо.ком, LvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!