За тиждень Львів зануриться в атмосферу «Тіней забутих предків»

3298 0
У неділю, 26 червня, проект «Тіні забутих предків. Виставка», присвячений легендарному фільму Сергія Параджанова, відкривається у Львові. Львів’ян запрошують зануритися в унікальну атмосферу, в якій створювали стрічку.
фото: tiniproject.com.ua

фото: tiniproject.com.ua

«Тіні забутих предків. Виставка» – така назва масштабного музейного проекту, присвяченого культовому фільму Сергія Параджанова. Структура виставки складається з 9 залів, кожен з яких відсилає до певного етапу створення стрічки. Назви залів («Червоне», «Етнографія», «Автори», «Amor sacro e Amor Profano», «Графічні історії», «Невидима сокира», «Розмови», «Ліс») задають вектор тематики проекту. Мультимедійність виставки сприяла більш повному заглибленню у світ «Тіней…». Окремим експонатом експозиції є музика композитора Святослава Луньова, створена спеціально для кожної зали виставки.

Як інформують організатори на офіційному сайті, на львів'ян чекає повне занурення у світ «Тіней…», де переплелися сучасність та минувшина, особисті історії авторів кінострічки та колективний голос гуцульської культури: «Також ми підготували насичену культурну програму: авторські лекції, майстер-класи, перформанси, кураторські екскурсії, круглі столи та ніч у музеї. Не варто буде пропускати і зустрічі з учасниками кінозйомок – акторкою Ларисою Кадочниковою, поетом Іваном Драчем, композитором Мирославом Скориком».

В експозиції вперше будуть представлені розкадрування, зроблені Сергієм Параджановим, які зберігалися півстоліття в особистому архіві Володимира Луговського – другого режисера «Тіней…»; На виставці можна буде побачити невідомі роботи художника фільму, фотографії та свідоцтва юнака, який був волонтером на зйомках картини. Зокрема, можна буде поглянути на роботи Лідії Байкової, яка створила світ унікальних костюмів «Тіней забутих предків».

Локація:  Львівський палац мистецтв, за адресою Коперника, 17. Відкриття відбудеться о 16:00. Виставка триватиме до 17 липня включно.

Графік роботи виставки:  вт.-нд. 11:00 – 20:00. Вартість квитків: 20 грн (загальний).

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!