За яким телефоном у Львові звертатись зі скаргами?

5596 1
У Львові діє «гаряча лінія», яка оперативно й фахово надає інформаційну довідку, а також юридичну консультацію. Щодня на «Гарячу лінію Народного Контролю» надходять сотні скарг і прохань про допомогу. Вона діє у 10 областях України, активно розвивається у Львові та області. ®
фото: obozrevatel.com, lawyers.in.ua

фото: obozrevatel.com, lawyers.in.ua

З якими питаннями можна звернутись на «гарячу лінію»?

«Гаряча лінія Народного Контролю» має на меті оперативно й достовірно інформувати громадян із питань, що їх цікавлять, - розповів керівник депутатської групи «Народного Контролю» у Львівській міській раді Валерій Веремчук. - Досить активно ми почали працювати із початку 2015 року. Загалом, коли на гарячу лінію телефонує людина, ми їй або одразу надаємо необхідну інформацію, або консультуємо із певних питань, або ж запрошуємо на безкоштовну юридичну консультацію. За останні кілька місяців найбільше звернень стосувалось питання підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті й обмеження права на безкоштовний проїзд окремих пільгових категорій, а також нарахування оплати комунальних послуг за новими тарифами».

 Проконсультуватись телефоном можна стосовно будь-якого питання подібного характеру. Для вирішення проблемних моментів  залучають  юристів або  медіа.

«Наразі успішно функціонує телевізійний проект «Гаряча лінія Народного Контролю», який виходить що будня 20:20  на ТРК «Львів» та о 22:15 на «5 каналі», де у коротких сюжетах на три хвилини ми спілкуємось із людьми, а тоді ідемо до чиновників і вимагаємо пояснень чому досі дана проблема не  вирішена і коли її таки вирішать.  Буває, що нам телефонують о 5 ранку і розповідають про проблему і якщо потрібно ми встаємо і їдемо на місце події. Ми маємо багато позитивних результатів, відтак, рейтинги нашої програми зростають щодня»,  – розповіла керівник телевізійного проекту «Гаряча лінія Народного Контролю» Уляна Лаврик.

Як отримати безкоштовну юридичну консультацію?

Щодо юридичних консультацій, то правозахисник «Громадського руху «Народний контроль» Андрій Петришин пояснив, що найчастіше люди, які звертаються, хочуть поради компетентних фахівців, які б їх скерували у потрібному напрямку. «Є частина людей, які хочуть, щоб за них вирішували їхні проблеми, а частина потребує, що їх елементарно спрямували у правильному напрямку. Тому наша діяльність спрямована на те, щоб люди, які є соціально незахищеними і у фінансовому плані себе не так стабільно почувають,  були теж почутими». Якщо не вдається з’ясувати усіх запитань телефоном, то для людей призначають особисті консультації, які діють у понеділок з 18:00 – 20:00, середу з 14:00-16:00 та п’ятницю з 11:00-13:00. Юрист розповідає, що вони допомагають людям, які до них звертаються у підготовці документів, інколи навіть забезпечують юридичний супровід.

«Ми намагаємося допомогти у будь-яких питаннях, що стосуються державницького свавілля. Проте не втручаємось у суперечки між цивільними особами, – наголосив Андрій Петришин і поділився досвідом недавньої справи, яку вдалось вирішити – Наприклад, нещодавно до нас надійшла скарга щодо неправомірного нарахування оплати за газ.  Людині нарахувати оплату комунальних послуг за новими пільгами за півроку, коли новий закон ще не набрав чинності. Справу ми виграли і  людина сплатила 2 тисячі гривень замість семи».

Як це працює?

Щоб з’яcувати проблемне запитання, варто зателефонувати за номером: 0800 502 945.

Гаряча лінія працює із 09:00 до 22:00


Читайте також:
12 Січня, 2017 20:54
Андрій У магазині "ПроСтор",а саме м.Львів по вул.Городоцька 8 продають по акційній ціні протермінований товар...Придбавши гель для гоління виявив його протермінованість,буду повертати і надіюсь на виплату повної вартості товару згідно чеку!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!