Зеленський закликав створити повітряний щит для України

1114 0
Президент розповів, що зараз система ППО України дає змогу знешкоджувати частину російських ракет і безпілотників.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів надати повітряний щит для України. Для цього потрібна достатня кількість сучасних та ефективних систем ППО. Про це він сказав на відеоконференції лідерів «Групи семи» та України.

«Віримо, що це будуть і системи середнього й дальнього радіуса дії, які дадуть змогу створити ешелоновану систему оборони», – сказав він. 

Читайте також: Україна отримала від Німеччини першу систему ППО IRIS-T

Президент розповів, що зараз система ППО України дає змогу знешкоджувати частину російських ракет і безпілотників. Однак, за даними розвідки України, росія замовила в Ірану одних тільки дронів-камікадзе типу «Шахід» 2400 одиниць.

«Відучора ворог застосував уже понад сотню крилатих ракет і десятки різних безпілотників, включно з іранськими «Шахідами». І кожні десять хвилин я отримую повідомлення про застосування ворогом іранських «Шахідів».  Плюс 28 пусків російських ракет сьогодні. І це лише за цей ранок. І 84 ракети за вчора», – розповів президент.

Читайте також: Українська ППО сьогодні збила 20 російських ракет та 13 дронів

Також він подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за прискорення постачання систем ППО IRIS-T SLM та президенту США Джо Байдену за рішення надати сучасні ПРО та ППО.

Нагадаємо, 10-11 жовтня росіяни масово обстріляли ракетами територію України. У низці областей мешканці чули вибухи. Зокрема, у Львівській, Хмельницькій, Одеській, Івано-Франківській, Київській областях. 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!