Зміни до податкового законодавства: що потрібно знати?

2721 0
18 вересня у Леополіс Холл ТВК «Опера Пасаж» відбувся практичний податковий семінар на тему «Останні зміни у податковому законодавстві України», організований юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз». Учасники семінару обмінялися досвідом у сфері адаптації діяльності компаній до змін податкового законодавства.
фото: hdpartners.com.ua

фото: hdpartners.com.ua

За словами експертів, зміни до законодавства не надто позитивно вплинули на бізнес, особливо малий.

Учасники обговорили особливості Податкового кодексу, електронне адміністрування ПДВ, врахування останніх змін у податковому законодавстві в автоматизованих системах на базі 1С.

Ірина Панфілова, старший податковий консультант Baker Tilly, розповіла про основні зміни Податкового Кодексу України, а саме: нове визначення безнадійної заборгованості, новий вартісний поріг визнання Основних Засобів у податковому обліку, нові правила операцій з неприбутковими організаціями, зняття податкового навантаження з добровільної допомоги Збройним силам та іншим підрозділам, які приймають участь в АТО, новий порядок надання індивідуальних податкових консультацій.

У змінах у програмі щодо системи організації оплати праці слід звернути увагу на: доданий механізм внесення понижуючих коефіцієнтів для ЄСВ, нову форму звіту ЄСВ, форму довідки для субсидії, форму повідомлення про приймання на роботу та окремі зміни в розрахунку нарахувань та утримань.

Як розповів партнер ТОВ «Комплексне управління бізнес-процесами», консультант з податків і зборів Євген Моргаєв, сьогодні останні зміни до податкового законодавства істотно вплинули на автоматизовану систему, пожорсткішали штрафи за неправильну організацію податкового обліку.

Основними змінами, реалізованими в автоматизованій системі є: організація податкового обліку з ПДВ та організація системи оподаткування в системі оплати праці.

Серед основних змін в організації обліку з ПДВ є: додавання в системі уніфікованого класифікатора одиниць виміру, реалізація механізму умовного продажу та зміни для врахування сучасних особливосте формульного принципу.

Читайте також: Українці сплачуватимуть єдиний внесок по-новому: деталі

Партнерами заходу стали Universal Bank, Aria Group, Baker Tilly, Готель Leopolis страхова компанія «Універсальна», журнал «Аудитор України», Ria Lviv, «Комплексне управління бізнес-процесами», веб-студія «Золоті ідеї».

Підготувала Оксана Матійків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!