Єдиний податковий рахунок запровадять влітку 2018 року

2389 0
Це передбачає законопроект, підготовлений міністерством фінансів.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Єдиний рахунок – це відкритий за власним бажанням платника у казначействі рахунок, через який він зможе сплачувати податки (гасити податковий борг) і ЄСВ.

Єдиний податковий рахунок не буде використовуватись для сплати податку на додану вартість та акцизу з реалізації пального, оскільки ці податки сплачуються через системи електронного адміністрування (СЕА), пише «Економічна правда».

Платник зможе перераховувати кошти з єдиного рахунку на рахунки в СЕА. Відкриття єдиного рахунку відбуватиметься так: платник повідомляє ДФС про своє бажання відкрити рахунок, ДФС надсилає відповідне повідомлення казначейству, потім інформація про відкриття рахунку і його реквізити відображається в електронному кабінеті платника податків.

Читайте також: Українцям доведеться сплатити податки за понаднормові квадратні метри

Сплачувати податки платник також буде через електронний кабінет. Закриття рахунку можливе у двох випадках: за власним бажанням платника або примусово ДФС у випадку припинення юридичної особи.

Передбачається, що закон набере чинності з 1 січня 2018 року, а єдині податкові рахунки запрацюють не пізніше 1 липня наступного року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!