Політична реклама

Змінили порядок призначення державної допомоги сім'ям з дітьми

1400 0
Урядом схвалено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, якими зрівнюються права дітей, які народились в сім’ях, та дітей, які народились під час перебування жінки в слідчому ізоляторі.

Зазначеним рішенням надається право на призначення допомоги при народженні дитини у разі перебування жінки в слідчому ізоляторі або установі виконання покарань за заявою матері, яку подає адміністрація ізолятора або установа виконання покарань до органу праці та соціального захисту населення, - повідомляє управління соціального захисту Львівської міської ради.

Відповідно до затверджених змін допомога призначається і виплачується в розмірі, встановленому для першої дитини, шляхом перерахування на відкритий банківській установі вкладний (депозитний) рахунок дитини на підставі звернення адміністрації слідчого ізолятора або установи виконання покарань за умови, що звернення за її призначенням  надійшло не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.

Разом з цим визначено порядок використання такої допомоги або самою дитиною (після досягнення нею 18-річного віку) або особою, яка буде здійснювати догляд за цією дитиною.

Крім цього, Урядовим рішенням передбачено можливість перерахунку розміру допомоги при народженні дитини для всіх отримувачів в період виплати за умови підтвердження факту проживання та утримання з одним з батьків інших дітей, які не були враховані під час визначення розміру допомоги.

Для отримання детальнішої інформації мешканці Львова

можуть звертатись за консультаціями до районних відділів

соціального захисту за телефонами:

Галицький:                         тел.:  261-44-50        (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:                    тел.:  235-71-62        (вул. Театральна, 10)

Залізничний:                     тел.:  295-82-28        (вул. І. Виговського, 34)

Франківський:                   тел.:  237-50-81        (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:             тел.:  252-28-40        (вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:                       тел.:  254-64-80        (просп. Червоної Калини, 66)


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!