Політична реклама

Змінилися правила оцінки знань під час ЗНО

1451 0
Міносвіти внесло важливі зміни для оцінки знань абітурієнтів під час цьогорічного ЗНО

Середній бал шкільного атестату при вступі до вищих навчальних закладів України зменшать з 200 до 12 балів.

Про це на прес -конференції повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, пише Експрес.

"Ми плануємо зменшити вагу атестата при вступі з 200 балів, як це було протягом останніх трьох років, до 12 балів, оскільки випускники шкіл отримують атестат за 12-бальною системою. Саме в цій шкалі буде розраховуватися середній бал і буде додаватися до вступного балу" , - сказала Інна Совсун.

Вона пояснила, що ці зміни не пов'язані з тим, що міністерство не довіряє школі, але, за її словами, в школах сьогодні відсутній уніфікований підхід до оцінки знань школярів.

" У фізико-математичних ліцеях, щоб отримати 10 балів з фізики, необхідно продемонструвати досить значний рівень знань, а в невеликій сільській школі або в школі на околиці великого міста для 10 балів можна продемонструвати зовсім інший рівень знань" , - зазначила вона.

Також Совсун сказала, що якихось кардинальних змін у зовнішньому незалежному оцінюванні , крім зменшення ваги атестату , міністерство не планує, оскільки за три місяці до надходження пізно вдаватися до серйозних змін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!