Знати усе: авіакомпанії ЄС зможуть ділитися інформацією про пасажирів

1814 0
Європейський парламент прийняв законопроект, що дозволяє авіакомпаніям країн Європейського союзу ділитися інформацією про пасажирів, яка збирається в ході бронювання квитків і реєстрації.
фото: airliners.net

фото: airliners.net

Проект закону протягом декількох років лобіювали різні організації по боротьбі з тероризмом, передає УНІАН з посиланням на Бі-бі-сі. Вони пояснюють необхідність такого обміну тим, що це допоможе їм відслідковувати всі деталі і подробиці маршрутів підозрілих пасажирів.

Питання про необхідність якнайшвидшого прийняття закону було порушено у листопаді 2015 року після нападів у Парижі, коли три скоординованих групи бойовиків вчинили серію нападів, в результаті яких загинули 130 осіб, понад 350 були поранені.

Читайте також: Зі Львова до Стамбула та на острів Крит: у львівському аеропорту нові рейси

Тепер країни ЄС протягом двох років повинні ратифікувати цей закон.
Нагадаємо, днями українське МЗС у черговий раз застеріг мандрівників: цього разу їм рекомендують утриматися від поїздок до Іраку, де загострилися бойові дії. А також у Туреччину та Єгипет.

Опублікувала Мар’яна Федина

ТЕГИ: єс, авірейси

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!