Чи запрацювали на Львівщині групи для збиття «Шахедів» та Павло Шеремета про автомати проти бізнесу. Підсумки доби

1151 0
Нині 20 жовтня та 604 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 90 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 15 ударів по районах зосередження противника, удар по пункту управління та ще 4 – по його ЗРК. Уражено пункт управління, 2 важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А «Солнцепек» та 13 ворожих артилерійських засобів. Також нашими захисниками знищено 4 розвідувальних БпЛА.

Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. ЗСУ тримають оборону, завдаючи ворогу численних втрат. Зокрема, втрати ворога склали: вбитими та пораненими майже 900 окупантів, знищено та пошкоджено майже 50 танків та понад 100 одиниць броньованої техніки.

Читайте також: Чи запрацювали на Львівщині мобільні групи для збиття «Шахедів». За словами першого заступника голови Львівської ОВА Андрія Годика, ПвК «Захід» вже отримала 37 автомобілів і 30 вогневих груп вже укомплектовані так, як вимагають самі військові. До середини листопада мають бути укомплектовані вдвічі більше груп. Спочатку планували забезпечити 50 мобільних груп, проте зараз є можливість це зробити і для 60.

Та: Скільки коштів витратила Львівська ОВА на дрони військовим. 40 млн гривень скерували для восьми військових підрозділів.

Акцент дня: Бізнес не працюватиме під дулами автоматів. Нещодавно до офісу ресторанного холдингу «!FEST» увірвалися детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) у камуфляжній формі, заблокували всі виходи та зупинили роботу компанії. Причиною обшуків стало звинувачення холдингу в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах. Ексміністр економічного розвитку і торгівлі, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи Павло Шеремета пояснює, чому такі дії влади є поганим методом вирішення проблеми та що варто робити державі, аби схожих ситуацій більше не було.

Ключові події:

1. Верховна рада проголосувала за заборону УПЦ МП у першому читанні. Раніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук висловлював сумніви, що у парламенті збереться достатня кількість голосів для голосування законопроєктів про заборону МП.

На цю ж тему: Як Львів позбувався російської церкви. Ще в квітні цього року у Львові частина громади Святогеоргіївського кафедрального собору Львівської єпархії Російської православної церкви (РПЦ) більш ніж через рік після повномасштабного вторгнення росії в Україну ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України (ПЦУ). В храмі звершили богослужіння не старослов’янською, а українською мовою;

2. Стало відомо, хто очолить Львівське управління охорони історичного середовища. Фахівчиня закінчила НУ «Львівська політехніка» за спеціальністю «містобудування», а згодом проходила стажування за кордоном.

Читайте також: На якому етапі відновлення будинків на Стрийській у Львові. Фото. Вони зазнали найбільших пошкоджень внаслідок ракетного удару по Львову в липні.

Та: Японська компанія допоможе Київщині переробити будівельне сміття з руїн для повторного використання. Міжнародна компанія Miyamoto International допоможе Київщині створити комплексну систему перероблювання відходів;

3. На архітектурну премію ЄС номінували три львівські проєкти. Йдеться про Центр матері та дитини «Незламні матусі», торгово-офісний центр на площі Петрушевича у Львові від архітектурної студії Андрія Асанова; клабхаус «Балтійська Хол» у Львові від Sheremeta Architects Group.

Читайте також: Власник приміщення у Львові, де зруйнували мозаїку, готовий профінансувати її відновлення. Шукають детальні фотографії мозаїки для її відновлення;

4. Цього року у Львові зрізали в 15 разів більше дерев, ніж посадили. В 2023 році у Львові зрізали 3598 дерев, а посадили 240, про це у відповіді на запит Tvoemisto.tv повідомили в управлінні екології та природних ресурсів міської ради. Щоб зробити це видали 1478 дозволів.

На цю ж тему: У Львові забудовник зрізав майже 50 дерев для будівництва ЖК. Скільки висадить натомість. На території планують звести новий житловий комплекс.

Читайте також: Киян запрошують на зустріч з обговорення порятунку озера Синє. Обговорення почнеться біля водойми об 11:00 в суботу, 21 жовтня.

Читайте також: На Львівщині планують розширити межі «Сколівських Бескидів». Тут є унікальні та типові ландшафти, види рослин і тварин, занесені до Червоної Книги України, проходять шляхи міграції багатьох видів тварин, зокрема зубрів і ведмедів;

5. Які спеціальності стали найпопулярніші серед абітурієнтів, що вступали цьогоріч на бюджет. Найпопулярнішими спеціальностями для таких вступників виявилися «Комп’ютерні науки» (понад 30 тис. заяв), «Філологія» (27,6 тис.) та «Право» (майже 26 тис.).

Читайте також: Три виставки у Львові, які варто відвідати. Зокрема, «Феномен Марії Примаченко», «Картини, що оживають» та виставка польських митців.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!