Новини
Сторінка:161162163164165166167168
  • Газовані напої роблять дітей агресивними Газовані напої роблять дітей агресивними Непомірне споживання газованих напоїв може бути причиною жорстокості підлітків, як показали результати нового аналізу. Молоді люди, які прийняли участь у дослідженні, поводилися більш жорстоко стосовно навколишніх і могли носити з собою ніж або пістолет, коли випивали більше п'яти банок недієтичних газованих напоїв на день, пише журнал ИМХО.
  • Під час відкриття "Львів-Арени" на стадіоні чергуватимуть лікарі Під час відкриття "Львів-Арени" на стадіоні чергуватимуть лікарі Під час свята відкриття стадіону до Євро-2012 у Львові поблизу арени чергуватимуть 5 бригад швидкої медичної допомоги. Про це повідомляє головний лікар Львівської станції швидкої медичної допомоги Наталія Поважук.
  • 30 жовтня переходимо на «зимовий час»: стрілки на одну годину назад 30 жовтня переходимо на «зимовий час»: стрілки на одну годину назад 30 жовтня о 4.00 за київським часом в Україні відміняється дія “літнього часу” переведенням годинникової стрілки на одну годину назад. Про це нагадує Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики.
  • Додаткова година сну знижує ризик інфаркту, - вчені Додаткова година сну знижує ризик інфаркту, - вчені Британські вчені довели, що додаткова година сну на третину знижує ризик серцевих захворювань, - повідомляє портал Likar.info.
  • Їстівний чи отруйний: як правильно обирати гриби? Їстівний чи отруйний: як правильно обирати гриби? Цього року на Львівщині через отруєння грибами було госпіталізовано 5 осіб. "Твоє місто" поцікавилось у перехожих, чи знають вони, як правильно обирати осінні смаколики. Результати опитування, поради експерта, а також те, скільки коштує помилка при зборі грибів, дивіться у сюжеті медіа-порталу "Твоє місто".
  • МОЗ закупило майже усі необхідні вакцини для дітей, -Р. Моїсеєнко МОЗ закупило майже усі необхідні вакцини для дітей, -Р. Моїсеєнко У пологові будинки України для щеплень новонароджених уже завезли 220 доз вакцини для профілактики туберкульозу, яких вистачить до грудня 2011-го. Про це заявила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, - повідомляють у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
  • УЄФА заборонила курити на стадіонах під час Євро 2012 УЄФА заборонила курити на стадіонах під час Євро 2012 УЄФА оголосив про заборону на вживання, продаж та рекламу тютюнових виробів на всіх приймаючих стадіонах чемпіонату Європи 2012, - повідомляє Інформаційний центр “Україна 2012”.
  • Садовий проти продажу алкогольних напоїв у кіосках Львова Садовий проти продажу алкогольних напоїв у кіосках Львова Сьогодні на пленарному засідання Львівської міської ради мер Андрій Садовий ініціював заборону продажу алкогольних слабоалкогольних напоїв у МАФах. Відповідний проект ухвали міський голова доручив підготувати на наступне пленарне засідання, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Волинські дослідники опублікували список продуктів, які не відповідають стандартам Волинські дослідники опублікували список продуктів, які не відповідають стандартам Фахівцями випробувального центру ДП «Волиньстандартметрологія» протягом першої половини жовтня цього року було проведено випробування 143 зразків харчової продукції, виготовленої на території України. За результатами дослідження 9 продуктів не відповідало стандартам.
  • Рада повернула зимовий час Рада повернула зимовий час Верховна Рада з третьої спроби підтримала проект постанови №9297 від 17 жовтня 2011 року, поданий спікером Володимиром Литвином, про визнання такою, що втратила чинність, постанови «Про зміну порядку обчислення часу на території України».
  • Цього року вакцина проти грипу коштуватиме від 44 до 80 грн Цього року вакцина проти грипу коштуватиме від 44 до 80 грн На Львівщину вже завезли перші партії протидії від вірусів грипу. До кінця місяця вакцину продаватимуть у кожній аптеці міста. Вакцинування експерти радять починати вже. Цього року антигрипозне щеплення коштуватиме від 44 до 80 гривень.
  • Україна не переходитиме на зимовий час. Забракло 10 голосів Україна не переходитиме на зимовий час. Забракло 10 голосів Верховна Рада відмовилася скасовувати своє попереднє рішення про відмову від зимового часу.
  • Українці можуть залишитися без іноземних ліків Українці можуть залишитися без іноземних ліків Імпорт в Україну товарів медичного призначення з настанням 2012 року може бути призупинено або зовсім заблоковано митними органами через нечітку процедуру маркування, вважають в Європейській бізнес асоціації.
  • Лікарі сказали, коли "прийде" грип Лікарі сказали, коли "прийде" грип Експерти прогнозують, що цього року перша хвиля підйому гострих респіраторних захворювань в Україні "припаде" на середину грудня.
  • Уряд хоче заборонити ввезення миючих засобів, що містять фосфати Уряд хоче заборонити ввезення миючих засобів, що містять фосфати Міністерство екології та природних ресурсів ініціює заборону ввезення в Україну побутових миючих засобів, що містять фосфати. Про це на розширеному засіданні колегії із законності та правозахисної діяльності в сфері водних ресурсів сказав міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський.
  • Львів`ян  безкоштовно навчатимуть оздоровчій ходьбі Львів`ян безкоштовно навчатимуть оздоровчій ходьбі 15 жовтня у Львові відбуватимуться майстер-класи з оздоровчої ходьби.
  • Вчені: 10 чашок зеленого чаю на день уповільнюють набір зайвої ваги Вчені: 10 чашок зеленого чаю на день уповільнюють набір зайвої ваги Вчені з університету штату Пенсільванія радять людям, які мають проблеми із зайвою вагою, пити зелений чай. Цій властивості, на думку науковців, чай зобов'язаний речовині епігаллокатехін-3-галлат (EGCG), яке нейтралізує жири, що потрапляють в організм разом з "хворою" їжею.
  • Лікарняні платитимуть по-новому Лікарняні платитимуть по-новому Кабмін готує проект постанови, за яким дні хвороби працівнику оплачуватимуть в розмірі 80% від його середньої зарплати, незалежно від стажу (це не торкнеться тих, хто вже має страхстаж понад 8 років: вони, як і раніше, отримають при хворобі 100% середнього заробітку, а ось нинішній молоді в майбутньому вже не оплатять 100%). Профспілки запевняють, що нововведення звужують права громадян.
  • З понеділка жінок у Львові закликають пройти огляд у жіночій консультації (координати) З понеділка жінок у Львові закликають пройти огляд у жіночій консультації (координати) Із 10 по 21 жовтня у львівських поліклінічних відділеннях триватиме «Акція з профілактики та раннього виявлення захворювань шийки матки та молочної залози». У ці дні кожна жінка зможе пройти гінекологічний огляд у жіночій консультації закладу охорони здоров’я за місцем проживання.
  • Львів`ян штрафують за спалення листя та закликають скаржитись на порушників Львів`ян штрафують за спалення листя та закликають скаржитись на порушників «Cпалювання листя - це правопорушення і передбачає штрафні санкції у розмірі від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн для посадових осіб», - розповідає начальник відділу нагляду за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічне управління» Марія Кустова.
  • Пік захворюваності на грип та ГРВІ буде в січні Пік захворюваності на грип та ГРВІ буде в січні Цієї зими в Україні «гулятиме» три штами грипу, перебіг захворюваності на які проходитиме помірно. Рівень захворюваності на грип та ГРВІ досягне свого піку в січні. Про це під час прес-конференції повідомила позаштатний лікар-епідеміолог головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Тімко.
  • Щоденне вживання аспірину може призвести до втрати зору Щоденне вживання аспірину може призвести до втрати зору Голландські вчені з Інституту нейробіології та Академічного медичного центру дійшли висновку, що літні люди, які щодня приймають аспірин, більш схильні до виникнення макулодистрофії - захворювання, що веде до втрати зору.
  • На Львівщину надійшла вакцина для новонароджених На Львівщину надійшла вакцина для новонароджених 30 вересня Львівщина отримала партію вакцини для новонароджених, а саме: БЦЖ, проти туберкульозу та «Інфапрікс».
Сторінка:161162163164165166167168
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!