Новини
Сторінка:161162163164165166167168
  • Сьогодні пронозують магнітні бурі Сьогодні пронозують магнітні бурі На сьогодні, 31 серпня, будуть магнітні бурі, які можуть призвести до погіршення самопочуття людей.
  • Лише місяць вживання солодкої газованої води викликає проблеми зі здоров Лише місяць вживання солодкої газованої води викликає проблеми зі здоров'ям Вживання солодкої газованої води може викликати збільшення ваги та довготривалі проблеми зі здоров‘ям, навіть, якщо пити ці напої регулярно лише один місяць.
  • Влада обмежить продаж ліків, які містять кодеїн Влада обмежить продаж ліків, які містять кодеїн Кiлькiсть лiкарських засобiв, що мiстять кодеїн, якi продаватимуться однiй людинi, буде обмежено, повiдомляє прес-служба Державної служби України з лiкарських засобiв.
  • Хатня робота знижує ризик інфаркту Хатня робота знижує ризик інфаркту Вчені довели, що коли приділяти приблизно 2,5 години протягом тижня роботі по дому або улюбленому хобі, можна зменшити ризик розвитку запальних процесів в організмі. У свою чергу, це є чудовою профілактикою серцево-судинних захворювань.
  • Антибіотики сприяють зайвій вазі немовлят Антибіотики сприяють зайвій вазі немовлят Якщо лікувати малих дітей антибіотиками, то це може сприяти тому, що пізніше вони потерпатимуть від зайвої ваги, - вважають американські дослідники.
  • Кава-лате сприяє ожирінню Кава-лате сприяє ожирінню Лате, що є традиційним для багатьох видів сніданку, за калорійністю перевершує чашку звичайного напою в чотири рази.
  • Вакцину від грипу доставлять в Україну в середині вересня Вакцину від грипу доставлять в Україну в середині вересня У цьому сезоні світ очікує на два види грипу типу А - це штами H1N1 - Каліфорнія та H3N2 - Вісконсин.
  • Найбільше пестицидів міститься у 12 видах фруктів та овочів Найбільше пестицидів міститься у 12 видах фруктів та овочів Американські вчені визначили 12 видів фруктів та овочів з високим вмістом пестицидів.
  • В Україні обмежать рекламу безрецептурних ліків В Україні обмежать рекламу безрецептурних ліків МОЗ опублікував список з 326 ліків, реклама яких відтепер заборонена. До переліку потрапили ліки, що викликають звикання, що містять наркотичні та психотропні речовини, призначені для лікування дітей віком до 12 років, а також для прийому під час вагітності та лактації.
  • Молодим батькам радять менше довіряти Інтернету Молодим батькам радять менше довіряти Інтернету Експерти в США проаналізували 13 найпоширеніших тем, що стосуються здоров‘я малюків, які шукають через пошукову систему Google молоді тати й мами.
  • Чай та ягоди сприяють гарному настрою Чай та ягоди сприяють гарному настрою За допомогою чаю, шоколаду та ягід природним шляхом можна налаштувати себе на позитив.
  • У Львові безкоштовно обстежать зір у дітей У Львові безкоштовно обстежать зір у дітей 30 серпня, в межах акції Українського фонду "Здоров`я" та Асоціації дитячих офтальмологів України, фахові офтальмологи безкоштовно перевірятимуть зір у дітей.
  • Розумові здібності людини можуть залежати від стану її зубів Розумові здібності людини можуть залежати від стану її зубів Ретельний догляд за зубами і яснами знижує ризик недоумства в старшому віці, пише Reuters з посиланням на результати дослідження, проведеного в Університеті Каліфорнії.
  • В Україні хочуть заборонити пральні порошки з фосфатами В Україні хочуть заборонити пральні порошки з фосфатами Міністерство екології та природних ресурсів розробляє законопроект, в якому запропонує заборонити використання фосфату цинку, який застосовується у виробництві побутової хімії, зокрема — у пральних порошках, а також отрут для знищення гризунів. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький перед засіданням Кабінету міністрів у середу, 22 серпня.
  • В Україні недоступна вакцина необхідної якості, - експерт ООН В Україні недоступна вакцина необхідної якості, - експерт ООН В Україні існує проблема якості вакцин і їх доступності. Про це заявив координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам, передає ZN.UA.
  • Як правильно їсти диню Як правильно їсти диню Відкрився динний сезон. Разом з цим почастішали випадки харчових отруєнь. І зовсім не тому, що з динями щось не так. Вся справа в тому, що багато хто просто не вміє правильно їсти диню.
  • До 24 серпня у Львові триватиме Ярмарок продуктів бджільництва До 24 серпня у Львові триватиме Ярмарок продуктів бджільництва У дворику львівського Палацу мистецтв розгорнули виставку-ярмарок товарів бджільництва. На прилавках – не лише медове різнобарв’я, але й природні ліки, яких не завжди придбаєш у аптеці. Про це повідомляє телеканал новин "24".
  • Кабмін розширив перелік ліків з регульованою ціною Кабмін розширив перелік ліків з регульованою ціною Кабмін розширив перелік ліків, ціни на які буде встановлювати держава. Таке рішення було прийнято Кабміном 13 серпня.
  • Чорний шоколад сповільнює старіння, - вчені Чорний шоколад сповільнює старіння, - вчені Щоденне вживання невеликої кількості темного шоколаду може захистити шкіру від негативного впливу сонячних променів і відповідно уповільнити процес старіння.
  • Вчені радять їсти подалі від комп Вчені радять їсти подалі від комп'ютерів і мобільних телефонів Українські вчені вважають, що приймати їжу поруч з комп‘ютером небезпечно для здоров’я. Справа в тому, що під впливом електромагнітних випромінювань вода або їжа, що знаходиться біля монітора спотворює свої властивості.
  • В Україні пропонують запровадити сієсту В Україні пропонують запровадити сієсту Санслужба та гідробіологи радять запровадити в Україні сієсту. Обідній перепочинок може стати порятунком від негативного впливу сонця.
  • Любителі кави мають здоровіший мозок Любителі кави мають здоровіший мозок Американські вчені знайшли прямі докази того, що вживання кави знижує ризик розвитку деменції або ж затримує її прогресування. Мова також йде і про інші напої, що містять кофеїн.
  • 10 способів подолати денну сонливість 10 способів подолати денну сонливість У всіх нас трапляються такі дні, коли невблаганно хилить на сон. І виникає бажання заснути навіть на роботі. Неуважність і дратівливість, а вже про працездатність і говорити нічого! Побороти сонливість нам допоможуть 10 способів.
  • Вчені не рекомендують їсти фрукти ввечері Вчені не рекомендують їсти фрукти ввечері Експерти стверджують, що тим, хто сидить на дієті варто виключити з вечірнього раціону фрукти. Багато людей вважають, що в ввечері почуття голоду можна вгамувати якимось малокалорійним фруктом, наприклад, яблуком. Насправді робити цього не можна.
  • У серпні очікують магнітні бурі У серпні очікують магнітні бурі Упродовж усього серпня періодично очікуються магнітні бурі, які спричиняють погіршення самопочуття у людей із послабленим імунітетом.
  • 7 напоїв, які найкраще вживати влітку 7 напоїв, які найкраще вживати влітку Людина має споживати 1,5-2 літра води, в спеку — і того більше. Велика частина необхідної рідини — звичайна чиста питна вода. Але не можна нехтувати й іншими напоями — частина з них дійсно корисна для здоров‘я.
  • Вживання мигдалю допомагає судинам, - вчені Вживання мигдалю допомагає судинам, - вчені Включення в раціон мигдалю допоможе не тільки краще контролювати вагу, але також знизити рівень холестерину.
  • Вітамін Е може захистити від раку печінки Вітамін Е може захистити від раку печінки Активніше вживання вітаміну Е – з самої їжі або із вітамінних додатків – може зменшити ризик ракового захворювання печінки. Про такі результати дослідження йдеться у повідомленні в Journal of the National Cancer Institute, пише Радіо Свобода.
  • До 1 серпня львів До 1 серпня львів'яни можуть безкоштовно пройти діагностику на гепатити В і С 27 липня у Львові стартувала акція протидії поширенню гепатиту в Україні «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини». В рамках її проведення усі охочі можуть безкоштовно пройти діагностику та отримати необхідну юридичну допомогу.
  • Як правильно відпочивати Як правильно відпочивати Кожному з нас відома туга за відпочинком, особливо, коли робота вичерпує наші фізичні та душевні сили. Ми мріємо про відпочинок, розмовляємо про нього з рідними та друзями. І ось приходить час відпустки, або декілька вихідних днів... Здавалось би – відпочивай досхочу та набирайся сил. Часто, однак, цей відпочинок зводиться до простого лежання на дивані та оглядання телевізора, що призводить до певної млявості, апатії і ще більшої втоми.
  • 5 продуктів, які допоможуть кинути палити 5 продуктів, які допоможуть кинути палити орегувати харчування дуже важливо при відмові від тютюну, вважає дієтолог-гастроентеролог Світлана Бережна. Причин декілька: підтримати судини, не набрати вагу, вилікувати, нарешті, «гастрит курця» (проблеми з травленням, впевнена наш експерт, починається практично у всіх курців зі стажем більше року).
  • У Львові можна купатись лише у 3 водоймах У Львові можна купатись лише у 3 водоймах У Львові купатися дозволено лише у трьох водоймах. Про це повідомляє Львівська міська рада з посиланням на міську санепідемстанцію.
  • 7 причин раніше йти до сну 7 причин раніше йти до сну Якщо Ви спите менше 8 годин, то є 7 причин, щоб з сьогоднішнього дня почати лягати раніше - заявляють експерти.
  • Підвищити свій інтелект можна правильним раціоном Підвищити свій інтелект можна правильним раціоном Які речовини в продуктах харчування змушують «тупити» гострий розум? На думку вчених, це головна причина атеросклерозу — холестерин. Осідаючи на стінках судин, «шкідливий» холестерин призводить до порушення мозкового харчування. Він міститься в яйцях, салі, сметані, жирному м‘ясі. Перебрати добову норму цієї речовини можна, якщо з’їсти більше двох курячих яєць.
  • Вчені назвали шипшину найкориснішою ягодою Вчені назвали шипшину найкориснішою ягодою Щоденні дози екстракту шипшини знижують кров‘яний тиск і рівень холестерину, що є гарною профілактикою серцево-судинних хвороб і діабету. До такого висновку прийшли шведські вчені з Університету Лунда.
  • Жіноча косметика може бути небезпечною для здоров Жіноча косметика може бути небезпечною для здоров'я У гонитві за красою жінки часто не замислюються про те, наскільки безпечна використовувана ними косметика. Проте експерти попереджають, що далеко не вся вона така безневинна, як може здатися на перший погляд.
  • Життя біля моря приносить користь здоров Життя біля моря приносить користь здоров'ю Британські вчені встановили, що чим ближче люди проживають до морського узбережжя, тим здоровішими у підсумку виявляються. Причому, це стосується не одиноких будиночків, загублених десь поблизу від моря, а й великих морських міст.
  • МОЗ обіцяє гіпертонікам безкоштовні ліки МОЗ обіцяє гіпертонікам безкоштовні ліки Хворі на гіпертонію отримуватимуть необхідні ліки в аптеках безкоштовно. Цю категорію ліків вибрати тому, що гіпертонія одна з найпоширеніших хвороб українців і має важкі наслідки.
  • Вчені дослідили, що домашні тварини роблять дітей здоровішими Вчені дослідили, що домашні тварини роблять дітей здоровішими Вчені з'ясували, що домашні коти і собаки можуть бути не лише іграшкою для малюків – з'ясувалося, що ці тваринки можуть вберегти дитину від застуди та інших захворювань. Згідно з останніми дослідженнями, коти і песики допомагають знизити ризик підхопити кашель і нежить упродовж першого року життя малюка, пише Time з посиланням на журнал Pediatrics.
  • Зменшення споживання їжі може продовжити життя на 20 років, - вчені Зменшення споживання їжі може продовжити життя на 20 років, - вчені Дослідники з Інституту здорового старіння при Університетському коледжі Лондона (Великобританія) заявляють, що певний раціон здатний продовжити життя людині. Це підтвердили численні експерименти.
  • Медики радять львів Медики радять львів'янам як уникнути теплового та сонячного ударів На найближчі дні у місті Львові метеорологи прогнозують сонячну погоду за високої температури. Тому медики попереджають – остерігайтеся теплового та сонячного ударів.
  • Чай дуже корисний для чоловіків, - вчені Чай дуже корисний для чоловіків, - вчені Якщо регулярно вживати чай схильність до розвитку однієї з найнебезпечніших і смертоносних хвороб сильної статі гарантовано зменшиться майже в 2 рази.
  • Помідори омолоджують організм, - вчені Помідори омолоджують організм, - вчені Помідори здатні не просто підтримувати молодість шкіри, а й оберігати її від згубного впливу УФ-променів. До такого висновку дійшли вчені Університету Ньюкасла (Велика Британія).
  • Як правильно харчуватися чоловікам Як правильно харчуватися чоловікам Сучасний чоловік підданий досить динамічному способу життя, причому дана динаміка супроводжує його з дня на день протягом всього його життя. Найчастіше у чоловіків не залишається часу на повноцінний відпочинок, а головне на правильне харчування. А ось правильне харчування їм просто необхідно. Саме воно може допомогти йому подолати всі тягарі сучасного світу.
  • В Україні створюють електронний реєстр пацієнтів В Україні створюють електронний реєстр пацієнтів Кабінет міністрів оприлюднив постанову №546 від 6 червня про створення електронного реєстру пацієнтів. Електронний реєстр пацієнтів дозволить отримувати доступ до історії хвороби людини, не прив'язуючись до місця проживання.
  • Рятувальники радять як поводитись у спеку Рятувальники радять як поводитись у спеку На найближчі дні у Львові метеорологи прогнозують сонячну погоду за високої температури. Тому рятувальники попереджають – остерігайтеся теплового та сонячного ударів.
  • Як з користю вживати воду Як з користю вживати воду Усім відомо, що життя без води неможливе, наш організм потребує півтора, а то й до двох літрів рідини щодня. У чому ж полягає її користь, і як зробити вживання води звичкою - читайте далі.
  • У Львові функціонує унікальний відкритий плавальний басейн У Львові функціонує унікальний відкритий плавальний басейн Вісім плавальних доріжок, постійна температура води влітку і взимку, заняття з плавання для дітей – усе це є в єдиному на Львівщині відкритому плавальному басейні, що функціонує цілий рік. 50-метровий басейн є одним з кращих відкритих басейнів в Україні і знаходиться на території навчально-спортивної бази літніх видів спорту спорткомплексу СКА у Львові.
  • Купувати м Купувати м'ясо в супермаркетах може бути небезпечно У супермаркетах України зловживають тими препаратами, які дають можливість м‘ясу зберігатися довше.
  • На Львівщині придатні для відпочинку 20 водойм На Львівщині придатні для відпочинку 20 водойм На Львівщині до надання послуг відпочинку готові 20 водних об’єктів. Про це "Твоє місто" повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
  • Поради на літо: як правильно купатися Поради на літо: як правильно купатися Літо — пора відпусток і подорожей, а сонце, свіже повітря і вода — його головні бонуси. І купання — одне з найбільш приємних задоволень наступаючого сезону. Купатися люблять всі! Як же купатися правильно, щоб не нажити собі проблем зі здоров‘ям?
  • Через півроку курити в Україні буде заборонено майже скрізь Через півроку курити в Україні буде заборонено майже скрізь Президент України Віктор Янукович підписав закон, що розширює перелік заборонених для паління місць - повідомляється на офіційному веб-сайті Президента.
  • Forbes назвав 12 найкорисніших продуктів Forbes назвав 12 найкорисніших продуктів Експерти оцінювали корисність продуктів на наявність в них вітамінів і мінералів, а також здатності запобігати дуже серйозним захворюванням таким, як інфаркт, інсульт, рак і приводити в норму тиск. Постійне вживання цих продуктів сприяє здоровому життю на довгі роки.
  • Які продукти не варто їсти чоловікам Які продукти не варто їсти чоловікам Переоцінити важливість правильного харчування для чоловічого організму вже не можна — результати останніх досліджень показують, що деякі продукти можуть довести сильну стать до лікарняного ліжка і тому повинні бути виключені з раціону чоловіків.
  • Названо харчові добавки, які сприяють ожирінню Названо харчові добавки, які сприяють ожирінню Як показують дослідження американських вчених, які проводилися як на тваринах, так і на людях, широко використовувана харчова добавка MSG (monosodium glutamate або глутамат мононатрію або харчова добавка E621) сприяє збільшенню ваги.
  • Дітям в Україні заборонять купувати ліки Дітям в Україні заборонять купувати ліки Держлікслужба України пропонує заборонити продаж лікарських засобів дітям. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів.
  • Вчені радять не вживати часто фруктові соки Вчені радять не вживати часто фруктові соки Соки знижують чутливість до солодкого, при цьому, викликаючи до нього тягу, показало останнє дослідження вчених з Університету Бенгор в Північному Уельсі.
  • До Топ-10 корисних продуктів м До Топ-10 корисних продуктів м'ясо не увійшло Проаналізувавши дані останніх досліджень провідних дієтологів світу і їх рекомендації у галузі здорового харчування, журнал "Кореспондент" склав десятку найбільш корисних продуктів.
  • ВРУ заборонила куріння майже всюди. Перелік місць ВРУ заборонила куріння майже всюди. Перелік місць Верховна Рада повністю заборонила куріння у громадських місцях. За проголосувало 368 депутатів.
  • Цього тижня Львів отримає додаткову вакцину Цього тижня Львів отримає додаткову вакцину МОЗ збільшило закупівлю вакцин від кашлюку та кору. Централізована закупівля імунобіологічних препаратів, визначених Календарем профілактичних щеплень, як обов’язкові, здійснюється за кошти Державного бюджету України. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.
Сторінка:161162163164165166167168
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!