Новини
Сторінка:161162163164165166167168
  • Лікарі радять українцям замінити звичайну сіль у раціоні на йодовану Лікарі радять українцям замінити звичайну сіль у раціоні на йодовану Найдешевша "зброя" у боротьбі з дефіцитом йоду для українців - йодована сіль. Про це повідомив доктор медичних наук, лікар-ендокринолог, Віктор Кравченко.
  • В середу львів`яни зможуть проконсультуватись щодо глаукоми на гарячій лінії В середу львів`яни зможуть проконсультуватись щодо глаукоми на гарячій лінії 21 березня в межах проведення акції з профілактики та боротьби з глаукомою від 15.00 до 17.00 відбудеться тематична гаряча лінія Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА.
  • У Верховній Раді зареєстрували законопроект про часткову заборону в Україні абортів У Верховній Раді зареєстрували законопроект про часткову заборону в Україні абортів У ВРУ зареєстрували законопроект, який забороняє штучне переривання вагітності, окрім випадків, коли це загрожує життю вагітної жінки. Відповідний проект закону зареєстрував народний депутат від «Батьківщини» Андрій Шкіль 12 березня.
  • У Львові триває акція «Дні профілактики туберкульозу» У Львові триває акція «Дні профілактики туберкульозу» З метою раннього виявлення ХОЗЛ (коли ще можна вплинути на перебіг захворювання) та покращення інформованості населення про необхідність своєчасного лікування ХОЗЛ п’ятий рік поспіль у м. Львові проводиться акція «Дні профілактики туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання. Цього року акція відбудеться з 12 до 30 березня в рамках Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз.
  • У Львові впроваджують "гарячі лінії" проти корупції в медицині. Номери телефонів У Львові впроваджують "гарячі лінії" проти корупції в медицині. Номери телефонів У медичних установах Львова створено «гарячі» телефонні лінії «Стоп корупції». Про це інформує управління охорони здоров'я. Відтепер телефонний номер приймальної начальника управління охорони здоров'я ЛМР 260-23-87 буде функціонувати в режимі «гарячої» телефонної лінії «Стоп корупції». Так само телефонні номери приймальних головних лікарів медичних закладів Львова будуть функціонувати в режимі «гарячих» ліній.
  • Урядовці пропонують повертати гроші за ліки лише тяжкохворим Урядовці пропонують повертати гроші за ліки лише тяжкохворим У Кабінеті міністрів України визначать перелік захворювань, де вартість ліків буде підлягати частковому відшкодуванню, повідомляє ZN.UA. Ініціатива Кабміну про введення в Україні часткового відшкодування вартості ліків торкнеться лише тих груп пацієнтів, де спостерігається найбільш висока захворюваність і смертність. Про це виданню Дзеркало тижня. Україна повідомив голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов.
  • Львів`янки можуть безкоштовно пройти обстеження "по-жіночому" в платній клініці Львів`янки можуть безкоштовно пройти обстеження "по-жіночому" в платній клініці Упродовж двох місяців у Львові триватиме благодійна акція "Здорові жінки – щасливі мами", у межах якої жінки мають можливість пройти безкоштовний огляд кольпоскопії у гінеколога.
  • Вчені підтвердили, що шоколад допомагає знизити тиск Вчені підтвердили, що шоколад допомагає знизити тиск Британські вчені виявили, що шоколад надає сприятливу дію на серцево-судинну систему, зокрема, незначно знижує артеріальний тиск. Вживання шоколаду супроводжується невеликим зниженням тиску.
  • Охолоджена картопля покращує роботу кишківника, а правильно заварений чай захищає серце  Охолоджена картопля покращує роботу кишківника, а правильно заварений чай захищає серце Охолоджена перед вживання картопля дуже корисна для регулювання роботи кишківника, а правильно заварений чай захищає клітини серця. Корисні способи приготування продуктів, які також є популярними серед українців, склала британський дієтолог Джульєт Келлоу.
  • Вартість ліків в Україні може знизитись від 20% до 50% Вартість ліків в Україні може знизитись від 20% до 50% Вартість ліків для населення може впасти від 20% до 50%. В Україні збираються впровадити європейську практику часткової компенсації вартості ліків (в першу чергу "соціальних"), а також ввести референтні ціни. Указ про створення відповідної робочої групи 1 березня підписала глава відомства Раїса Богатирьова.
  • Українські вчені винайшли, як оперувати печінку з мінімальною травмою для органа Українські вчені винайшли, як оперувати печінку з мінімальною травмою для органа В Інституті загальної та невідкладної хірургії Національної академії медичних наук України розроблено принципово новий метод розтину печінки - газострумна дирекція. Як повідомили у НАМНУ, за допомогою новітнього методу можливий розтин печінки із мінімальною травмою органу, що оперується, і практично повною безкровністю втручання.
  • Кабмін тимчасово дозволив використовувати кетамін Кабмін тимчасово дозволив використовувати кетамін Кабінет Міністрів дозволив ветеринарам використовувати кетамін до законодавчого врегулювання цього питання. Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики й продовольства Микола Присяжнюк.
  • Львів`ян закликають перевірити зір: 1-14 березня в місті дні діагностики та профілактики глаукоми Львів`ян закликають перевірити зір: 1-14 березня в місті дні діагностики та профілактики глаукоми Із 1 по 14 березня Головне управління охорони здоров’я Львівської ОДА проводить акцію „Дні діагностики та профілактики глаукоми у Львівській області”, щоб привернути увагу львів`ян до хвороби, яка посідає друге місце серед причин сліпоти. У ці дніЮ як і у всі інші, мешканці Львова можуть пройти безкоштовне обстеження на глаукому.
  • Що їсти, скільки спати та як відпочивати, щоб уникнути авітамінозу? Що їсти, скільки спати та як відпочивати, щоб уникнути авітамінозу? Сьогодні, в передостанній день зими «Твоє місто» пропонує вам прості правила, дотримання яких допоможе вам уникнути авітамінозу і у гарному самопочутті зустріти весну.
  • Науковці НАМНУ пропонують не переходити на літній та зимовий час Науковці НАМНУ пропонують не переходити на літній та зимовий час Науковці Національної академії медичних наук України пропонують не переходити на літній та зимовий час. Пояснюють свою позицію тим, що перехід на зимовий і, особливо, літній час, спричиняє поглиблення десинхронозу (порушення структури добових ритмів організму, а також порушення між добовими ритмами різних фізіологічних систем організму) у дітей та людей похилого віку.
  • Сьогодні - перший день Великого Посту. Що їсти, щоб не нашкодити здоров`ю  Сьогодні - перший день Великого Посту. Що їсти, щоб не нашкодити здоров`ю Сьогодні, 27 лютого, у православних та греко-католиків розпочався Великий піст. Він триватиме сім тижнів до Великодня, який цього року святкуватимемо 15 квітня. Цей піст належить до суворих, а правила його дотримання зібрано у церковному Уставі. Що заборонено їсти та як постити без шкоди здоров`ю, - далі.
  • На вихідні у Львові оптимальна температура для розповсюдження грипу На вихідні у Львові оптимальна температура для розповсюдження грипу На 25-26 лютого синоптики прогнозують у Львові від 0 до +5°С. У зв'язку із таким потеплінням та збільшенням вологості збільшується і вірогідність зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, - інформує прес-служба МОЗ.
  • О 19.00 у Львівській філармонії розпочнеться благодійний концерт «Музика врятує». Вхід - 50-150 грн О 19.00 у Львівській філармонії розпочнеться благодійний концерт «Музика врятує». Вхід - 50-150 грн Сьогодні у Львівській філармонії відбудеться благодійний концерт «Музика врятує» за участю Павла Табакова, Олесі Киричук, скрипаля Олександра Божика, гуртів Zоряна і «Кожному Своє». Початок концерту – о 19.00. Вартість квитків – від 50 до 150 гривень. Усі зібрані кошти підуть на лікування молодої дівчини.
  • В Раді хочуть заборонити жінкам, старшим за 49 років, здійснювати штучне запліднення В Раді хочуть заборонити жінкам, старшим за 49 років, здійснювати штучне запліднення Верховна рада України ухвалила законопроект щодо обмежень у використанні допоміжних репродуктивних технологій. Ним передбачено, що вік жінки, щодо якої застосовується штучне запліднення та імплантація ембріона, не повинен перевищувати 49 років на день перенесення ембріонів. У виключних випадках вікове обмеження для жінки може бути збільшено на підставі висновку комісії, утвореної органом центральної виконавчої влади у сфері охорони здоров'я.
  • У 2012 році в Україні подорожчають і ліки У 2012 році в Україні подорожчають і ліки Протягом 2012 року ціни на ліки в Україні зростуть у середньому на 15%. Головним двигуном зростання цін в 2012 році стануть так звані генерики - ліки, термін дії патентного захисту на які закінчився, і тепер їх може випускати будь-який фармзавод. Про це сказав керівник проекту "Фармконсалтинг" Сергій Орлик.
  • Цілодобові аптеки Львова. Адреси, номери телефонів Цілодобові аптеки Львова. Адреси, номери телефонів "Твоє місто" публікує актуальний перелік цілодобових аптек Львова. Для зручності у таблиці вказані адреси, номери телефонів, а також райони, до яких належать аптеки.
  • П`яні люди отримують обмороження частіше за тверезих. Поради, як не "обморозитись" П`яні люди отримують обмороження частіше за тверезих. Поради, як не "обморозитись" За інформацією 8-ї міської комунальної клінічної лікарні, за період з 26 січня до 6 лютого до цієї лікарні звернулося 60 пацієнтів, третина з яких була у стані алкогольного сп’яніння. Одна людина від переохолодження померла, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові мороз протримається ще місяць. 24 поради, як правильно вдягатись У Львові мороз протримається ще місяць. 24 поради, як правильно вдягатись Від сьогодні у Львові дещо послабились морози, проте синоптики і далі прогнозують низьку температуру в місті впродовж лютого. Тому пропонуємо скористатись порадами як правильно одягатись у люті морози.
  • 5 найшкідливіших рецептів лікування застуди 5 найшкідливіших рецептів лікування застуди Як вилікуватись, не нашкодивши здоров`ю - вашій увазі ТОП-5 найбільш поширеніших помилок у лікуванні застуди.
  • Медики прогнозують спалах грипу в Україні на кінець лютого Медики прогнозують спалах грипу в Україні на кінець лютого У Міністерстві охорони здоров’я України очікують підйому захворюваності на грип та респіраторні інфекції наприкінці лютого-початку березня. Про це в ефірі «5 каналу» заявила перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко.
  • Список лабораторій Львова, які надсилають результати аналізів на е-mail Список лабораторій Львова, які надсилають результати аналізів на е-mail Якщо Ви зробили або плануєте зробити медичний аналіз у приватних лабораторіях Львова, «Твоє місто» радить Вам скористатись послугою, яка дозволить Вам не витрачати час та зайвий раз не іти в медустанову за результатами аналізів.
  • Від сьогодні на якісних українських продуктах з`явиться емблема «З турботою про українське!» Від сьогодні на якісних українських продуктах з`явиться емблема «З турботою про українське!» Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів і Центральний союз споживчих товариств України (Укоопспілка) розробили спеціальне маркування для якісних українських продуктів харчування. Про це повідомив голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов. За його словами, продукти, марковані новою емблемою зі словами «З турботою про українське!», з'являться в продажу від сьогодні, 18 січня. Нова позначка гарантуватиме те, що продукт якісний і вироблений з української сировини на українському підприємстві.
  • В українській курятині виявили сальмонелу
В українській курятині виявили сальмонелу У продукції найбільших українських виробників курятини виявили збудник сальмонели. Зокрема, експерти знайшли бактерію у курятині двох марок. Про це ексклюзивно УНН повідомили у Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України.
  • Відтепер спиртне у Львові можна придбати лише з 12.00 до 20.00 
Відтепер спиртне у Львові можна придбати лише з 12.00 до 20.00 Із 1 січня 2012 року, відповідно до ухвали міської ради №100 від 15.12.2011р. «По обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) на території м.Львова», у кіосках заборонено продавати пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої. Окрім того продаж спиртного у Львові дозволено лише з 12.00 до 20.00.
  • Без попередньої розминки катання на ковзанці загрожує травмуванням Без попередньої розминки катання на ковзанці загрожує травмуванням Британське суспільство спортивних терапевтів попереджає: катання на ковзанах, як сезонне захоплення, може призвести до серйозних травм, передає BBC. Медики рекомендують любителям зимового виду спорту зігріватися за допомогою пробіжки і відмовитися від глінтвейну.
  • Перевірити імунітет до кору можна лише шляхом аналізу, якого у Львові не роблять
Перевірити імунітет до кору можна лише шляхом аналізу, якого у Львові не роблять Цього року у Львові зареєстрували 83 випадків захворюваності на кір (у минулому році таких випадків не було). Як пояснили медіа-порталу «Твоє місто» санепідеміологи, від кору може вберегти лише вчасна вакцинація. Якщо Ви маєте сумніви щодо графіку вакцинування себе чи своїх близьких, то єдиний спосіб перевірити імунітет свого організму до кору – зробити аналіз на наявність протикоревих антитіл. Він, за словами медиків, дуже дорогий і, як з`ясувалось, у Львові його не роблять.
  • Частина Львова знову без води: будівельники пошкодили водогін Частина Львова знову без води: будівельники пошкодили водогін Як поінформували у ЛМКП «Львівводоканал», сьогодні, 22 грудня, будівельники, які прокладають нові мережі до аеропорту, повторно пошкодили магістральний водогін, діаметром 500 мм на перетині вул.Любінська – Виговського. У зв’язку з цим, зупинено насосну станцію «Будзень». Відтак, без води залишилися мешканці мікрорайону вулиць Виговського, Любінська, С.Петлюри, Кульчицької, Кульпарківська, 140-174.
  • Ліки, які не продають без рецептів, більше не рекламуватимуть Ліки, які не продають без рецептів, більше не рекламуватимуть В Україні заборонили рекламу лікарських засобів, застосування і продаж яких дозволяється тільки за рецептом лікаря. Свої голоси за даний законопроект віддали 237 депутатів ВРУ за необхідних 226.
  • На Львівщині від кору померла одна людина - СЕС На Львівщині від кору померла одна людина - СЕС Щодня на Львівщині реєструються нові випадки захворювання на кір. Якщо з травня по листопад цього року включно було 222 випадки захворювань, то станом на 16 грудня – уже 541 випадок. 1 - летальний. Про це 19 грудня повідомила завідувач епідеміологічного відділу Львівської обласної СЕС Наталія Тімко.
  • Прийняття ванни має більше протипоказів, ніж душ Прийняття ванни має більше протипоказів, ніж душ Ванні процедури мають більше протипоказів ніж прийняття душу. Про це журналістам програми "БудЕксперт" розповіла лікар-терапевт одного з науково-медичних центрів Львова Лідія Сітько.
  • Для кращого здоров`я жінкам потрібно носити підбори висотою у 2,5см Для кращого здоров`я жінкам потрібно носити підбори висотою у 2,5см Американські вчені під керівництвом Майка О‘Ніла визначили ідеальну висоту жіночих підборів. У ході дослідження науковці встановили, що висота шпильки в 5 см, яка досі вважалась безпечною, насправді не сприяє збереженню здоров‘я. А "найкорисніші" підбори удвічі нижчі і мають 2,5 см у висоту.
  • Більше половини товарів для дітей в Україні не відповідає нормам Більше половини товарів для дітей в Україні не відповідає нормам Більш ніж половина дитячих іграшок, реалізованих в Україні, не відповідає стандартам. Про це свідчать результати перевірки якості дитячих товарів. Кабмін пропонує суттєво збільшити суми штрафних санкцій для виробників та реалізаторів такої продукції, запровадити обов’язок власним коштом вилучати неякісні товари з ринку та компенсувати шкоду, заподіяну споживачам. Окрім того дозволити Держспоживінспекції проводити перевірки відповідних підприємств без попередження.
  • МОЗ: вберегти від захворюваності на кір може тільки вакцина МОЗ: вберегти від захворюваності на кір може тільки вакцина За прогнозами Міністерства охорони здоров’я, до кінця року кількість хворих на кір сягне понад півтисячі, що майже у три рази більше в порівнянні з минулим місяцем. Урядовці закликають не легковажити і робити щеплення. Запевняють, що лише це може вберегти від інфікування.
  • Малята, яких годують грудним молоком, не страждають від зайвої ваги
Малята, яких годують грудним молоком, не страждають від зайвої ваги Вчені вважають, що діти, які годуються молоком матері, рідше страждають від зайвої ваги, коли підростають, саме тому, що вони повільніше набирають вагу в перший рік життя.
  • В Україні зростає кількість хворих на грип В Україні зростає кількість хворих на грип За результатами 47 тижня цього року захворюваність населення на гострі респіраторні інфекції та грип зросла на 4%, кількість хворих склала 197 тис. осіб. Про це, як передає кореспондент «Коментарів», повідомив завідувач Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій центральної СЕС України Андрій Александрін.
  • Протитуберкульозної вакцини українцям вистачить до весни 2012-го Протитуберкульозної вакцини українцям вистачить до весни 2012-го Наявної в Україні вакцини для профілактики туберкульозу (БЦЖ), за даними фахівців, вистачить до березня 2012 року. Її використовуватимуть, насамперед, в пологових відділеннях для щеплення дітей. До того часу мала б надійти решта вакцини для потреб українців.
  •  У Львові почастішили випадки отруєння чадним газом (правила безпеки) У Львові почастішили випадки отруєння чадним газом (правила безпеки) У зв’язку з почастішанням випадків отруєння чадним газом у Львові, Львівська міська рада та «Львівгаз» звертаються до всіх мешканців міста з нагадуванням, що у холодну пору року зростає небезпека отруєння чадним газом.
  • В Україні з В Україні з'явиться держпідприємство із закупівлі ліків безпосередньо від виробника Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству охорони здоров'я України створити державне підприємство із закупівлі ліків. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
  • М`ясо та квасоля вберігають від стресу на роботі - результати дослідження М`ясо та квасоля вберігають від стресу на роботі - результати дослідження Вітаміни групи В, що містяться в м'ясі, квасолі і цільнозернових продуктах, позбавляють стресу, пов'язаного з роботою, вважають британські науковці.
  • В Україні збираються повністю заборонити куріння в кафе
В Україні збираються повністю заборонити куріння в кафе Українцям можуть повністю заборонити курити в кафе і ресторанах. Відповідний законопроект був зареєстрований у парламенті 17 листопада в Міжнародний день відмови від куріння.
  • Як правильно вибрати фрукти Як правильно вибрати фрукти Взимку лікарі рекомендують вживати багато овочів і фруктів. Але іноді, послухавши цю рекомендацію, можна отримати більше шкоди ніж користі. Отже, як вибрати натуральні овочі та фрукти - читайте далі.
  • Сигарети в Україні подорожчали на 50 копійок Сигарети в Україні подорожчали на 50 копійок Напередодні Міжнародного дня відмови від куріння, який традиційно відзначається 17 листопада, в Україні сигарети подорожчали на 5-7%.
  • В Україні можуть зникнути інтернет-аптеки
В Україні можуть зникнути інтернет-аптеки Кабінет міністрів України запропонував закрити інтернет-аптеки. Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді наприкінці минулого тижня.
  • МНС хоче відновити перехід на літній час
МНС хоче відновити перехід на літній час Навесні Україну можуть знову перевести на літній час. Повернення до нього лобіює Міністерство надзвичайних ситуацій.
  • Стоматологи визнали зубні пасти від карієсу міфом Стоматологи визнали зубні пасти від карієсу міфом Німецькі стоматологи та фізики спростували міф про здатність зубної пасти захищати зуби від карієсу. Окрім того, що зубна паста від карієсу - це міф, вона ще й має небезпечні властивості, які руйнують зуби.
  • Страхову медицину в Україні почнуть впроваджувати у 2015 році
Страхову медицину в Україні почнуть впроваджувати у 2015 році У 2015 році в Україні почне впроваджуватися страхова медицина. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації.
  • Вакцину від грипу у Львові продають у 6 аптеках Вакцину від грипу у Львові продають у 6 аптеках Держсанепідслужба Львівської області подає перелік аптечних установ Львова, де, cтаном на 7 листопада, можна придбати вакцину проти сезонного грипу.
  • Газовані напої роблять дітей агресивними Газовані напої роблять дітей агресивними Непомірне споживання газованих напоїв може бути причиною жорстокості підлітків, як показали результати нового аналізу. Молоді люди, які прийняли участь у дослідженні, поводилися більш жорстоко стосовно навколишніх і могли носити з собою ніж або пістолет, коли випивали більше п'яти банок недієтичних газованих напоїв на день, пише журнал ИМХО.
  • Під час відкриття "Львів-Арени" на стадіоні чергуватимуть лікарі Під час відкриття "Львів-Арени" на стадіоні чергуватимуть лікарі Під час свята відкриття стадіону до Євро-2012 у Львові поблизу арени чергуватимуть 5 бригад швидкої медичної допомоги. Про це повідомляє головний лікар Львівської станції швидкої медичної допомоги Наталія Поважук.
  • 30 жовтня переходимо на «зимовий час»: стрілки на одну годину назад 30 жовтня переходимо на «зимовий час»: стрілки на одну годину назад 30 жовтня о 4.00 за київським часом в Україні відміняється дія “літнього часу” переведенням годинникової стрілки на одну годину назад. Про це нагадує Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики.
  • Додаткова година сну знижує ризик інфаркту, - вчені Додаткова година сну знижує ризик інфаркту, - вчені Британські вчені довели, що додаткова година сну на третину знижує ризик серцевих захворювань, - повідомляє портал Likar.info.
  • Їстівний чи отруйний: як правильно обирати гриби? Їстівний чи отруйний: як правильно обирати гриби? Цього року на Львівщині через отруєння грибами було госпіталізовано 5 осіб. "Твоє місто" поцікавилось у перехожих, чи знають вони, як правильно обирати осінні смаколики. Результати опитування, поради експерта, а також те, скільки коштує помилка при зборі грибів, дивіться у сюжеті медіа-порталу "Твоє місто".
  • МОЗ закупило майже усі необхідні вакцини для дітей, -Р. Моїсеєнко МОЗ закупило майже усі необхідні вакцини для дітей, -Р. Моїсеєнко У пологові будинки України для щеплень новонароджених уже завезли 220 доз вакцини для профілактики туберкульозу, яких вистачить до грудня 2011-го. Про це заявила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, - повідомляють у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
  • УЄФА заборонила курити на стадіонах під час Євро 2012 УЄФА заборонила курити на стадіонах під час Євро 2012 УЄФА оголосив про заборону на вживання, продаж та рекламу тютюнових виробів на всіх приймаючих стадіонах чемпіонату Європи 2012, - повідомляє Інформаційний центр “Україна 2012”.
  • Садовий проти продажу алкогольних напоїв у кіосках Львова Садовий проти продажу алкогольних напоїв у кіосках Львова Сьогодні на пленарному засідання Львівської міської ради мер Андрій Садовий ініціював заборону продажу алкогольних слабоалкогольних напоїв у МАФах. Відповідний проект ухвали міський голова доручив підготувати на наступне пленарне засідання, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Сторінка:161162163164165166167168
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!