Новини
Сторінка:161162163164165166167168
  • В Україні продаватимуть морфін у таблетках В Україні продаватимуть морфін у таблетках Від першого лютого наказом МОЗ легалізовано морфін у таблетках, який раніше був доступний хворим хіба що у вигляді ін’єкцій. До мережі аптек препарат може надійти вже у березні.
  • Помідори корисні для серця Помідори корисні для серця Нове дослідження, проведене вченими Університету Тафтс в Бостоні, США, показало, що регулярне вживання лікопіну протягом багатьох років може послужити відмінною профілактикою проблем із серцем.
  • Проблеми зі сном у лютому - нормальне явище Проблеми зі сном у лютому - нормальне явище Дослідження вчених в області моторики сну показали, що протягом лютого більшість людей частіше прокидаються серед ночі та витрачають, як мінімум, на 10 хвилин більше часу, що б вранці прокинутися.
  • У Львові єдиний водний комплекс використовує озон та сіль замість хлору У Львові єдиний водний комплекс використовує озон та сіль замість хлору Львівський аквапарк «Пляж» продемонстрував систему фільтрації та дезінфекції води, аналогів якій немає у Львові. Водний комплекс став першим, що за день фільтрує понад 6 млн. літрів води, не використовує хлор, а дезінфекцію здійснює методами гідролізу розчину кухонної солі та озонування.
  • Гіпертоніки Львівщини можуть зекономити на ліках Гіпертоніки Львівщини можуть зекономити на ліках Особи із гіпертонічними хворобами на Львівщині зможуть придбати необхідні медичні препарати за зниженими цінами. Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.
  • Перелік напоїв, що сприяють омолодженню Перелік напоїв, що сприяють омолодженню Як показали дослідження, є напої, які володіють ефектом омолодження, а їх вживання значно сповільнить старіння.
  • В Україні планують заборонити неякісне молоко В Україні планують заборонити неякісне молоко Парламент України може ввести поняття «молоковмісних продуктів» та заборонити їх виробництво і продаж з масовою часткою молочного жиру менше 50%.
  • У Львові відкрили кабінет брахітерапії У Львові відкрили кабінет брахітерапії Сьогодні, 4 лютого, у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі відбулося відкриття кабінету брахітерапії (контактного променевого лікування).
  • 70% українців займаються самолікуванням 70% українців займаються самолікуванням У переважній більшості випадків жителі України лікуються «як бабка нашептала». Про це заявила міністр охорони здоров´я України Раїса Богатирьова.
  • Заміжжя знижує ризик інкфарту Заміжжя знижує ризик інкфарту Фінські дослідники дійшли висновку: для одружених жінок ризик інфаркту є меншим, а шанси вижити, якщо він усе ж станеться – вищими, аніж у незаміжніх та розлучених пацієнток.
  • Названо 10 продуктів, які роблять дітей розумнішими Названо 10 продуктів, які роблять дітей розумнішими Якщо діти погано вчаться в школі, то проблема може полягати не в їх інтелектуальних здібностях, а в недостатньому або неправильному харчуванні для дитячого мозку.
  • Топ-10 продуктів, які зберігають вітаміни взимку Топ-10 продуктів, які зберігають вітаміни взимку Короткий світловий день, авітаміноз та й просто сезонна депресія можуть позначитися на працездатності мозку та пам‘яті взимку. Допомогти справитися з цими неприємними симптомами і включитися в роботу і навчання допоможуть ці 10 продуктів.
  • Вчені визначили, яка їжа робить людей щасливими Вчені визначили, яка їжа робить людей щасливими Від того, що ми їмо, залежить наш настрій, стверджують вчені з Університету Отаго. На їх думку, на відчуття спокою та щастя впливає кількість уживаних у їжу фруктів і овочів.
  • Що їсти, щоб не хворіти: 6 натуральних антибіотиків Що їсти, щоб не хворіти: 6 натуральних антибіотиків Таблетки-антибіотики допомагають вилікуватися, але, на жаль, мають і низку побічних дій, зокрема, знижують імунітет. Ми спробували знайти заміну антибіотикам з аптеки серед натуральних продуктів. 6 усім відомих продуктів при регулярному вживанні їх в їжу можуть не лише прискорити процес одужання, а й взагалі не допустити хвороби.
  • Офісні працівники скаржаться на хронічну втому Офісні працівники скаржаться на хронічну втому Переважна більшість офісних працівників вважає, що їхнє здоров`я погіршилося через умови праці. Половина звинувачує у цьому напружену і нервову роботу.Найпопулярніша проблема зі здоров`ям за останній рік – хронічна втома. 65% не скаржилися начальству про проблеми зі здоров`ям на роботі, оскількинайчастіше знають з досвіду, що це марно.
  • Квіти позитивно впливають на діяльність мозку Квіти позитивно впливають на діяльність мозку Квіти завжди викликали позитивні емоції у представниць прекрасної статі. Тепер же китайські вчені довели, що такі квіти, як крокус, лаванда, нарциси, проліски і шафран приносять не тільки естетичне задоволення, а й надають позитивний вплив на діяльність мозку.
  • У львівському хлібі знайшли ГМО У львівському хлібі знайшли ГМО Минулого року державна санепідслужба Львівської області виявила генетично модифіковані організми (ГМО) у хлібі. Про це повідомив Мирослав Гушул, головний спеціаліст управління держсанепідслужби.
  • У львівських школярів масово діагностують гастрит У львівських школярів масово діагностують гастрит Медики б'ють на сполох -- торік у Львівській області вони зафіксували патологію органів травлення у 4 394 дітей, віком до 14 років. З них 52 дитини мають виразку шлунку й дванадцятипалого кишківника, у 1055 -- гастрит, у 83 виявлено захворювання печінки та жовчевідвідних шляхів.
  • Гра на музичних інструментах допомагає запобігти гіпертонії Гра на музичних інструментах допомагає запобігти гіпертонії Лікарі наполегливо стверджують про те, що однією з глобальних загроз людству є артеріальна гіпертензія. Для нормалізації тиску необхідний прийом ліків. А вчені з Голландії виявили лікувальний ефект від гри на музичних інструментах.
  • Львів Львів'ян запрошують на вуличну баню 2 лютого о 19.00 львів'ян запрошують приєднатись до бані на озері Погулянки. Про це "Твоє місто" повідомили організатори бані - турклуб "Аргонавт-Манівці".
  • В Україні заборонили продаж препарату «Центрин» В Україні заборонили продаж препарату «Центрин» Державна служба з лікарських засобів заборонила продаж та застосування всіх серій лікарського препарату «Центрин», виробництва індійської фірми «Д-р Редді'с Лабораторіс Лтд».
  • У Львівській області - епідемія грипу У Львівській області - епідемія грипу У Буському районі Львівської області зафіксовано перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРЗ.
  • Українців закликають вакцинувати дітей від грипу Українців закликають вакцинувати дітей від грипу Кожна дитина віком від 6 місяців має бути щеплена від грипу. Про це УНН повідомили у прес-службі ЮНІСЕФ.
  • В Україні хочуть скасувати податкові пільги В Україні хочуть скасувати податкові пільги Кабмін ініціюватиме скасування близько половини існуючих сьогодні пільг з ПДВ та податку на прибуток у рамках перегляду системи податкових пільг в Україні.
  • На Україну насувається грип На Україну насувається грип Збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ в Україні можна очікувати вже на початку лютого. Про це в ефірі телеканалу "Рада" сказала головний спеціаліст із інфекційних хвороб МОЗ Ольга Голубовська,
  • Щоб довше жити, потрібно менше їсти - вчені Щоб довше жити, потрібно менше їсти - вчені Радикальний спосіб боротьби зі старінням винайшли американські учені. Вони пропонують зменшити раціон як мінімум удвічі й отримати бонус — незайвих 20 років життя.
  • Катання на ковзанах корисне для здоров Катання на ковзанах корисне для здоров'я Катання на ковзанах — це не тільки весела зимова забава, але і відмінний спосіб зміцнити здоров‘я.
  • Найбільший ріст захворюваності на ГРВІ очікують в лютому Найбільший ріст захворюваності на ГРВІ очікують в лютому Традиційно високий рівень захворюваності грип та ГРВІ припадає на кінець січня – лютий. Про це сьогодні, 22 січня, під час прес-конференції розповів заступник начальника головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Олег Когут.
  • МОЗ нагадує львів МОЗ нагадує львів'янам про правила купання взимку Напередодні великого свята Водохреща медики вкотре наголошують: заради збереження власного здоров'я та гарного самопочуття слід ретельно дбати про дотримання правил безпечного пірнання у відкриті водойми в зимовий період, повідомляє прес-служба МОЗ.
  • У Львові завтра діятиме туристична баня У Львові завтра діятиме туристична баня У суботу, 19 січня, у Львові на Погулянці діятиме спеціальна туристична баня до свята Водохреща.
  • В Україні заборонили продаж Колдрексу зі смаком лимону В Україні заборонили продаж Колдрексу зі смаком лимону Державна служба лікарських засобів заборонила аптекам продавати популярний протизастудний Колдрекс у пакетиках зі смаком меду та лимону серії 1009.
  • Львів Львів'янам нагадують про профілактику ГРВІ Мерія міста закликає львів’ян виконувати профілактичні заходи, щоб в часі коливання температур не захворіти. Про це "Твоє місто" повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • Cолярій може викликати рак Cолярій може викликати рак Засмага у солярії в 2 рази частіше викликає рак шкіри, ніж відпочинок на Середземному узбережжі, а його випромінювання вдвічі більш шкідливе, ніж вважалося до того.
  • Львів Львів'ян запрошують на Йорданську баню 19 січня на березі озера, що знаходиться за Центром творчості дітей та юнацтва Галичини (вул. Вахнянина 29, парк "Погулянка", кінцева зупинка трамваю №7) буде встановлено туристичну баню. Це пічка, викладена з каміння, яка протягом дня напалюється дровами. Ввечері уже розігріта піч накривається спеціальним великим "наметом", який може вмістити до 20 учасників.
  • На Україну насувається грип. Як уникнути хвороби На Україну насувається грип. Як уникнути хвороби У кінці січня - на початку лютого медики прогнозують зростання в Україні захворюваності на грип. Наразі епідемії грипу у нашій країні немає. Щоб уникнути захворювання, Міністерство охорони здоров'я українцям радять дотримуватись таких правил:
  • Що не варто їсти на сніданок Що не варто їсти на сніданок Фахівці визначили список продуктів, які не варто вживати на голодний шлунок, щоб не нашкодити здоров‘ю.
  • Найкраще запивати їжу вином, - дієтологи Найкраще запивати їжу вином, - дієтологи Відомо, що медики не рекомендують запивати їжу. Але якщо ж ви все ж не можете втриматися, дієтологи рекомендують у такому випадку робити це правильно. Головне — обрати правильний напій.
  • Аромат малини допомагає скинути зайві кілограми Аромат малини допомагає скинути зайві кілограми Навіть науково обгрунтований факт того, що гладкі люди живуть довше худих, не може змусити жінок змиритися з парою-трійкою зайвих кілограмів. Останнє дослідження вчених дає жінкам ще одну можливість позбавитися від зайвої ваги і вона, на диво, дуже проста та приємна. Все, що потрібно робити — вдихати аромат малини.
  • Українські школярі знову проходитимуть обов Українські школярі знову проходитимуть обов'язковий медогляд Уряд повернув профілактичні медичні огляди учнів у навчальні заклади. Відповідну постанову, якою внесено зміни до пункту 4 Порядку здійснення медичного обстеження учнів загальноосвітніх навчальних закладів, Кабінет Міністрів схвалив 14 січня 2013 року, передає УНН.
  • Люди почуваються щасливішими завдяки фізичній активності Люди почуваються щасливішими завдяки фізичній активності Провівши численні експерименти, вчені дійшли висновку, що найбільш щасливими люди відчувають себе в дні, коли вони були найбільш активні.
  • Вчені виявили зв’язок між упевненістю в собі та терпимістю до фізичного болю Вчені виявили зв’язок між упевненістю в собі та терпимістю до фізичного болю Дослідники із Сполучених Штатів заявляють, що душевний і фізичний біль впливають один на одного і обробляються в одній ділянці головного мозку людини.
  • Картопля та болгарський перець вбережуть організм від переохолодження Картопля та болгарський перець вбережуть організм від переохолодження Коли за вікном тріскучі морози, зігріватися можна не тільки за допомогою одягу й обігрівача. Для того щоб в принципі менше мерзнути, варто їсти спеціальні продукти.
  • Низька зарплата спричиняє гіпертонію Низька зарплата спричиняє гіпертонію Як показало нове дослідження, найнижчий рівень зарплат у жінок пов‘язаний з підвищеним кров’яним тиском. В ході роботи, результати якої були опубліковані в журналі The European Journal of Public Health, вчені аналізували дані про 5000 сімей, звертаючи увагу на рівень доходу та здоров‘я.
  • Головний біль може викликати погане харчування Головний біль може викликати погане харчування Головному болю можна запобігти, головне — визначити його причини і трохи скорегувати свій спосіб життя.
  • Гречка очолила рейтинг корисності каш Гречка очолила рейтинг корисності каш Вживати будь-яку кашу дуже корисно, проте, кожна з каш володіє різними корисними властивостями. За найновішими дослідженнями, рейтинг корисності серед каш очолила гречана каша, вона вважається найвітамінніша.
  • Люди починають старіти в 39 років, - вчені Люди починають старіти в 39 років, - вчені Група американських учених дійшла висновку, що процес старіння в людському організмі починається у віці 39 років. Саме у цей період у мозку людини припиняється вироблення важливої речовини – мієліну.
  • В Україні примусово лікуватимуть хворих на заразні форми туберкульозу В Україні примусово лікуватимуть хворих на заразні форми туберкульозу Заради убезпечення здорових громадян та протидії поширенню туберкульозу хворих на заразні форми цієї недуги відтепер примусово госпіталізовуватимуть за рішенням суду.
  • Вживання солодких напоїв спричиняє депресію Вживання солодких напоїв спричиняє депресію Вчені з США встановили, що надмірне споживання солодких напоїв, особливо дієтичних, може стати причиною депресії.
  • Мармелад очищує організм Мармелад очищує організм Дослідники зі Стокгольмського університету стверджують, що мармелад є прекрасним засобом позбавлення від шлаків.
  • Створено клітини, які вбивають рак Створено клітини, які вбивають рак Колектив японських учених створив довгоживучі клітини-вбивці, що спеціалізуються на ракових клітинах.
  • Вода у пляшках шкідливіша ніж з-під крану Вода у пляшках шкідливіша ніж з-під крану Дослідники із університету Глазго провели дослідження, аби порівняти воду, що продають у пляшках і дуже рекламують і звичайну воду з-під крану.
  • Мед захищає організм від онкологічних і серцевих захворювань Мед захищає організм від онкологічних і серцевих захворювань Мед давно вважається одним з найбільш корисних продуктів. Лікарі не даремно наполегливо рекомендують пацієнтам відмовитися від звичайного цукру на користь меду — унікального за кількістю корисних властивостей продукту.
  • Алергію спричиняє стрес Алергію спричиняє стрес У сучасному світі в розвинутих країнах наростає кількість людей, які страждають від алергічних захворювань. Статистика свідчить, що до таких належать близько чверті населення земної кулі
  • У січні прогнозують багато магнітних бурь У січні прогнозують багато магнітних бурь Синоптики обіцяють ще 6 магнітних бурь. Магнітні бурі прийдуть до нас 8, 13, 19, 23, 25 і 28 січня.
  • Алкоголь допомагає схуднути
Алкоголь допомагає схуднути Дослідники виявили, що вживання спиртного у невеликих дозах є корисним, на відміну від надмірного вживання алкоголю.
  • Кожна десята людина на Землі не вміє чистити зуби Кожна десята людина на Землі не вміє чистити зуби Каліфорнійські медики дійшли висновку, що майже 70% населення планети не знають, як правильно чистити зуби.
  • Емоційні люди живуть довше Емоційні люди живуть довше Співробітники університету Йени (Німеччина) стверджують, що запальні люди живуть довше, ніж беземоційні люди.
  • Від похмілля врятує спаржа Від похмілля врятує спаржа Перш ніж йти на велику новорічну гулянку, варто з`їсти кілька паростків спаржі. Так робити радять південнокорейські вчені, які дослідили вплив рослини на організм людини.
  • Смажене м Смажене м'ясо найкраще вживати з авокадо Дієтологи не рекомендують часто вживати смажене м'ясо, але якщо воно подається в поєднанні з авокадо, то шкоду від смаженого м’яса можна знизити в рази.
  • "Живі" ялинки можуть спричинити алергію "Живі" ялинки можуть спричинити алергію Фахівці із США переконані, що новорічна ялинка у будинку може провокувати алергічну реакцію.
Сторінка:161162163164165166167168
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!