Наближені до киян. У чому особливість нового медіа про Київ

3606 0
«Твоє місто Київ» – нове локальне медіа про Київ.
Газета "Твоє місто Київ", лютий, 2023

Газета "Твоє місто Київ", лютий, 2023

Київ сприймають як столицю, а ми хочемо говорити і про Київ як місто. Місто, в якому рішення ухвалюють швидко та втілюють рішуче, в якому настрій його жителів впливає на доленосні рішення для всієї країни. Місто зустрічей і місто домовленостей. Місто-столицю, що конкурує та співпрацює з іншими містами як всередині країни, так і зовні, з кращими містами світу.

А місто творять люди. І саме в інтересах людей, громади мають працювати локальні (та й не лише) медіа.

Медіа-хаб Тvoemisto.tv був створений після Революції Гідності і є незалежним громадським медіа. Щодня з 2014 року ми працюємо над тим, щоб інформувати читачів про найважливіші події у Львові та області. Медіа-хаб об’єднав сайт Tvoemisto.tv, інтернет-телебачення, дискусійну платформу і друковану газету.

Дискусійна платформа «Твого міста» стала ключовим майданчиком Львова для обговорення важливих питань та спільного пошуку розв’язання проблем. Із 2015 року ми провели вже понад 300 важливих публічних дискусій. Віримо, що цей досвід буде цінним і для Києва. Києва воєнного і Києва повоєнного, квітучого.

 

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці; міський портал, який інформує про актуальні події в громадсько-політичному та культурному житті міста, дає простір для роздумів та вирішення важливих для столиці питань.

Ми – незалежне локальне медіа – рівновіддалене від будь-яких політичних сил, бізнесових груп та чиновників. Наше основне завдання – подавати об’єктивну й неупереджену інформацію без замовчувань, «незручних» тем та «джинси́».

Наша місія – сприяти сталому розвитку громади через кращу поінформованість та релевантні для читача дискусії.

Наші цінності: відповідальність, професійність, наближеність до людей.

Уже вісім років ми творимо локальне медіа у Львові, а тепер наважилися і в Києві зібрати команду небайдужих, які прагнуть фіксувати кожен день, прожитий містом, розповідати про його минуле, людей, які дбають про його сьогодення та мають бачення його майбутнього.

Добираючи інформаційні приводи, ми виходимо з інтересів цільової аудиторії – жителів столиці. Пишемо про все, що може зацікавити потенційного киянина: міську культуру, інфраструктурні проєкти, урбаністику, забудови, людей, які впроваджують ініціативами, волонтерять, змінюють місто на краще, борються за справедливість або ж провадять відповідальний бізнес.

Також ми підготували спецвипуск газети про рік героїчного спротиву Києва, де опубліковані три матеріали з проєкту «Мій Київ», у якому публіцисти, історики, письменники, журналісти, інтелектуали, митці рефлексують про місто:

  • яким був Київ до нападу росії в лютому 2022 року; 
  • як він розвивався: чи це було типове пострадянське місто, чи потенційно європейське;
  • як минуле Києва вплинуло на його теперішній розвиток;
  • що формує образ Києва насамперед як міста для життя, без чого він не буде Києвом;
  • яким може бути Київ у майбутньому, яка роль громади та кожного містянина в його розвитку.

 

Відповіді на ці запитання в нашому спецвипуску шукають письменниця і правозахисниця Лариса Денисенко, публіцист Віталій Портников та колишній журналіст Дмитро Крапивенко, який зараз служить у ЗСУ.

Також ми розповідаємо про мешканців будинку, в який 26 лютого 2022 року влучили уламки ворожої ракети, і подаємо колонку засновника Києво-Могилянської бізнес-школи Павла Шеремети про візію міста.

Запрошуємо вас підписатися на наші сторінки в соцмережах: Твоє місто і Київ – Твоє місто, стежити за новинами, репортажами, колонками та інтерв’ю на міські київські теми на нашому сайті Kyiv.tvoemisto.tv.

Для нас дуже важливий зворотний зв’язок – ваші відгуки, поради пропозиції. Пишіть нам на [email protected]. Ми віримо, що з вашою допомогою нам вдасться стати важливим майданчиком для діалогу активних киян, які люблять своє місто та готові долучитися до його розвитку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!