ДАЇшники повертаються? Топ-4 міфи про нові камери на дорогах

6150 0
Українські водії неоднозначно сприйняли нові камери, з якими почали працювати на дорогах патрульні, а дехто навіть почав натякати про повернення колишніх «даїшників» на українські автошляхи.
фото укрінформ

фото укрінформ

Нещодавно на українських дорогах патрульні поліцейські почали використовувати нові пристрої вимірювання швидкості TruCam. Перший заступник керівника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошитський розвінчує основні міфи, які пов’язані з використанням приладу.

Не встигли ми запустити вимірювання швидкості за допомогою приладу TruCam, як одразу набігла купка адептів зради, які усіма силами намагаються розігнати міфи та чутки про використання приладу. Аргументація цих чуток на рівні «одна баба біля під’їзду казала», але хтось може ж і дійсно повірити.

Міф І. Поліцейські за допомогою ефекту косинуса та поправочного коефіцієнта впливають на точність вимірювання.

Правда:

Так, колись, щоб мінімізувати ефект косинуса (розташування приладу відносно автомобіля) під час роботи з лазерним вимірювачем швидкості TruCAM, вносили зміни до налаштувань поправочного коефіцієнта приладу.

Читайте також: Чемність заради життя. Як допомогти львів’янам цивілізовано поводитись на дорогах

Але для того, щоб прибрати можливість зловживання й автоматизувати процес, фахівці оновили програмне забезпечення TruCAM і поліцейський вже не має можливості вносити зміни до налаштувань поправочного коефіцієнта. Прилад самостійно і автоматично визначає поправочний коефіцієнт (відстань до дороги).

Міф ІІ. TruCam не сертифікований і взагалі контрабанда.

Правда:

Цей прилад отримав сертифікат затвердження типу засобів вимірювальної техніки від 29.08.2012 № UA-MI/1-2903-2012. Відповідно, на підставі позитивних результатів державних приймальних випробувань, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України затверджений тип вимірювальної техніки «Вимірювач швидкості автотранспортних засобів лазерний LTI 20/20 TruCAM», який зареєстрували в державному реєстрі засобів вимірювальної техніки за номером У3197-12.

Читайте також: Коли ми зможемо їздити Львовом із гідністю і комфортом?

Чинне законодавство не передбачає повторне проходження цієї процедури для приладів, які вже завезли на територію України та ввели в експлуатацію. Крім цього, такої процедури, як «сертифікація», взагалі вже немає в нормах чинного законодавства України.

Міф ІІІ. TruCam не пройшов повірку.

Правда:

Всі прилади, що використовують, пройшли повірку (перевірку). Міжповірочний інтервал для TruCAM визначено Переліком засобів вимірювальної техніки, типи яких затверджені на підставі результатів державних приймальних та контрольних випробувань і міжнародних договорів України затвердженим наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 05.04.2012 N 437 і становить один рік.

Міф ІV. Патрульні будуть ховатися в кущах.

Правда:

Всі прилади використовуються максимально відкрито:

- Опублікована карта, з нанесенням ділянок використання;

- Стоять попереджувальні знаки;

- Стоїть службовий автомобіль на синіх проблискових маячках.

#Безпечні дороги – кампанії, спрямована на безпеку дорожнього руху, яка була розпочата наприкіці минулого року медіа-хабом «Твоє Місто» в співпраці з соціальною ініціативою УГКЦ «Хтось не зробить», Патрульною Поліцією Львівщини та Львівською міською радою. За підтримки соціально відповідального бізнесу, зокрема компанії «Арія Моторс», «Вухо.ком» та радіо-патнера кампанії – Радіо «Львівська Хвиля» було проведено цілий цикл соціально-інформаційних акцій та заходів, які дали позитивні результати. На закінчення 1 півріччя за даними  статистики суттєво скоротилася  кількість важких ДТП і вдвічі зменшилася кількість смертельних випадків в місті. Протягом літа було прийнято рішення про розширення кампанії#Безпечні дороги на Львівську область. «За підтримки партнерів та у співпраці з програмами Львівської обласної державної адміністрації ми розраховуємо на позитивну динаміку в межах області, що дасть можливість максимально задіяти всі фактори безпеки та реально зменшити кількість важких ДТП» - говорить Тарас Яценко, керівник медіа-хабу «Твоє Місто».

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!