Мої 15 пунктів, як підготуватись до ймовірного нападу Росії. Поради дилетантки

14635 0
Варто дізнатися, де у вас на районі є пункт територіальної оборони, бомбосховище чи укриття. А також приготувати документи, готівку, свічки, ліхтарики,ножиці, ліки.
Фото: Міністерство оборони України

Фото: Міністерство оборони України

У час, коли нависає загроза вторгнення Росії, і українцям радять «не переживати» і «зберігати спокій», українська співачка та журналістка Марія Бурмака поділилася думками, що ж варто таки зробити та як діяти.

Читайте також: Командувач ООС назвав можливу дату вторгнення РФ в Україну

Поради дилетанта.

Казати одне одному «не переживайте», «тримайтеся» і «зберігайте спокій» не дуже працює. Тож якщо ви не знаєте, що робити, то ділюся рекомендаціями (хай ми потім колись посміємось над цим, але зараз такі думки):

1. Дізнайтеся, де у вас на районі є пункт територіальної оборони, бомбосховище чи укриття (тут карта укриттів у Львові).

2. Тримайте всі потрібні документи в одному місці.

3. Приготуйте біля себе готівку.

4. Купіть радіоприймач, який приймає короткі хвилі, на батарейках (і батарейок до нього), щоб у вас на всяк випадок був хоч якийсь зв‘язок і інформація (пам'ятаєте, як в совку слухали «голоси», навіть через глушилки?)

5. Майте в запасах свічки та ліхтарики на батарейках.

6. Домовтеся із членами вашої родини і близькими, де ви всі збираєтесь в разі екстреної ситуації, коли раптом впаде зв‘язок.

7. Боїтеся залишитись без опалення і нема куди поіхати, де палять дровами? Купіть буржуйку, це нескладно, вони є і недорогі. І топірець, шоб порубати шафу на дрова. Майте при собі сірники чи запальнички.

8. Нехай поряд будуть відкрутки, гаєчні ключі, молоточок, катушки з голками, ножиці, ножик, відкривачки.

9. Якшо у вас є дротовий телефон, і ви його не відключили, повідомте його номер, кому він може бути потрібен.

10. Купіть ліки, які приймаєте ви чи хтось із ваших рідних, особливо якщо на постійній основі.

11. Якшо збираєтесь запастися продуктами, то подумайте насамперед про ті, які не потребують термічної обробки.

12. Зберіть аптечку з усім необхідним, якшо ліки вдома валяються по поличках, то зберіть їх в одну торбинку.

13. Полікуйте зуби, не відкладайте.

14. Підзаправляйте машину регулярно, якщо вона у вас є (і було б ідельно  ТО).

15. Ну і якшо ви колись були закохані в когось – саме час написати, подзвонити, дати людині знати.

Скоро весна, прорвемося.

Нагадаємо, що командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк у розмові з The Times Павлюк сказав, що серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ – саме тоді закінчуються зимові Олімпійські ігри в Пекіні, а також завершаться спільні російсько-білоруські навчання на кордоні України. Також, за його словами, Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи, у тому числі 36 балістичних ракет середньої дальності «Іскандер». 

Додамо, що НАТО спрямовує додаткові кораблі й винищувачі на східний фланг через російську загрозу.

За словами президента України Володимира Зеленський, якщо Росія розпочне нове вторгнення в Україну, то насамперед націлиться на російськомовні регіони, зокрема може спробувати окупувати Харків. На його думку, Росії потрібен привід, наприклад, сказати, що вона нібито «захищає російськомовне населення». Після окупації Криму стало зрозуміло, що це можливо і може статися, сказав президент. Детальніше читайте тут.

Чи готова Україна до провокацій Росії, читайте у матеріалі на Тvoemisto.tv.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!