Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Місця-магніти Львівщини. Куди поїхати на вихідні

29738 0
Тvoemisto.tv пропонує кілька місць для мандрівки на вихідні.

Тvoemisto.tv зібрало для вас підбірку тревел-шоу «Твоє місто. Твоя країна», щоби ви могли дізнатися більше про знакові місця Львівщини. Обирайте свій маршрут.

Гори, казки, сир і вода. Подорож у Тустань, Турку і Східницю

Тустань – це місце, де живе дух Середньовіччя. Величні скелі, з яких відкриваються мальовничі краєвиди. Турка – мабуть, найбільш незвіданий, але такий прекрасний гірський край. Величні вершини, кар’єр з блакитною водою, захований між гір. А ще сироварня Богдана Комарницького, який робить його за старовинними рецептами та збірки з казками фольклориста Петра Зборовського.

І Східниця – селище, куди з’їжджаються, щоб полікуватися місцевою водою Нафтусею, відпочити, набратися сил. Місце під небом, де так легко дихається і з прекрасними, на будь-який смак, умовами проживання. Детальніше читайте про ці місця у матеріалі.

Середньовічна готика та озеро в заповідному лісі. Подорож у П’ятничани та Новий Розділ

Чи є під П’ятничанською вежею підземні ходи, які ведуть до Львова і де ховається велике та блакитне озеро Барвінок – можна дізнатися у матеріалі. П‘ятничанська вежа – єдина така оборонна споруда, що збереглася на Львівщині. З неї видно все, що відбувається довкола і можна було вистежувати ворогів.

Озеро Барвінок – оточене багатолітніми дубами, блакитне і велике. Відпочивальників там небагато, та ще й безкоштовний вхід. Ми з’ясували, чи безпечно там купатись і чи є облаштований пляж та рятувальники.

Чорні глечики і Біла пані. Подорож у Гавареччину і Підгорецький замок

У цій подорожі ми дізналися світлу і темну сторону Підгорецького замку і чому посуд, який виготовляють у Гавареччині –чорний. Підгорецький замок насправді збудували для відпочинку. На першому поверсі була величезна їдальня, на другому тематичні кімнати, а на третьому спальні. Зараз для відвідувачів відчинений лише другий ярус. Жевуські, власники замків, мали незвичайні захоплення.

Гавареччина – село на Львівщині, яке славиться виготовленням чорнодимленої кераміки. Процес дуже екологічний, а гончарів є лише четверо. Ми з’ясували, скільки коштує посуд і для чого його випікають 12 годин в печі.

Кози, гончарство і риболовля. Мандрівка на вихідні у Славсько

У Славсько можна приїхати не лише для підкорення вершин, а й покататися на конях, подоїти кіз та порибалити. Сама назва Славсько походить, імовірно, від прізвиська «славні», що отримали місцеві за участь у походах князя Святослава Володимировича. Найлегший маршрут зі Славська – на гору Татарівка, а найважчий – підйом протяжністю 25 км – на гору Високий Верх.

Тут, окрім звичних туристичних дрібничок, вам запропонують зліпити собі на пам’ять фігурку з глини чи навіть зробити вазу. Деякі види ліпки, наприклад, за допомогою формочок, дуже подобаються дітям, каже майстриня Марія Маложенська, яка переїхала на Львівщину з Криму і стала тут своєю.

Зробити поле для гольфу своїми силами? Подорож до амбітної та історичної Сколівщини

У мандрівці на Сколівщину ми відвідали місце, де можна безкоштовно пограти у гольф, а також познайомилися з різьбярем, який робить картини з дерева. Юрій Геш за допомогою різців створює на дереві реалістичні картини. Ніби в 3D ефекті оживають пейзажі, тварини та історичні події. Картини пана Юрія можна купити у історико-краєзнавчому музеї в Сколе. Тут також є безліч історичних експонатів, а у підвалі – відтворення катівень НКВидистів, де колись допитували УПІвців .А ще місцеві досі пишаються легендарною постаттю Захара Беркута.

А дорогою з палацу Гредлів до водоспаду Кам’янки, де можна зробити красиві селфі, попри самій дорозі стоїть незвичний будинок: світло-блакитною і золотою фарбою на хатці намальовані узори, казкові віконця, на даху голуби, а у подвір’ї – фігури квітів. 

Вихідні для душі. Мандрівка у Жовкву, Зіболки та на розмову до Василіян

З нами ми можете дізнатися, чому Жовкву називають ідеальним містом, де можна посадити дерево та як поспілкуватися з монахами у Крехові. Сакральне місце у Крехові має дуже давню історію. У цих печерах , неподалік від приміщень монастиря, жили перші монахи. Розповідають, що до них прийшов сліпий старець і своєю палицею показував їм, що де буде розташовано у майбутньому монастирі. Тепер тут великий комплекс, де живуть і моляться отці Василіяни, до яких можна завітати в гості.

У ньому вся сіль. Мандрівка вихідного дня у Дрогобич і Нагуєвичі

У нашій мандрівці на Дрогобиччину ми побачили, як варять сіль на найстарішому заводі в Україні, відвідали хату Івана Франка і вчилися ткати у місцевої майстрині. 

До речі, видобуток і варіння солі у Дрогобичі, за деякими джерелами, має 700-річну історію. Поруч з підприємством розташована давня дерев‘яна церква Святого Юра, пам‘ятка ЮНЕСКО. У Нагуєвичах також можна подивитися на ткання одягу – авторські крайки і запаски, яких на базарі не купиш.

Тvoemisto.tv також зробило підсумковий випуск, куди зібрали усі наші подорожі у єдиний путівник, щоб показати, якою дивовижною є Львівщина.

«Твоє місто. Твоя країна»

Куди поїхати на вихідні зі Львова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!