10 тис. хворих на Covid-19 в Україні та маніпулятивні питання Зеленського. Головне за минулу добу

2437 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: engin akyurt for unsplash

Фото: engin akyurt for unsplash

Covid-19 – Головне. Обласна комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти області встановити канікули з 19 по 30 жовтня, а після цього – організувати можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання.

Читайте також: Дзвонила всім підряд у телефонній книзі. Як львівська вчителька поборола рак

15 жовтня відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ НС. До «червоної» зони потрапили 8 обласних центрів України. Львів та Дрогобич, Пустомитівський, Сокальський та Яворівський райони – потрапили до «помаранчевої». Решта – у «жовтій» зоні.

Уже з листопада в Україні можуть виявляти до 10 000 нових випадків Covid-19 щодня, про це йдеться в «Аналізі поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення захворювання Covid-19», який створений Київською школою економіки. Згідно з моделюванням, Україна рухається до найгіршого сценарію пандемії.

Вакцина від коронавірусу може коштувати близько 37 доларів, коли буде доступна Україні, заявив міністр охорони здоров’я Степанов. Як заявила головна наукова співробітниця ВООЗ Сумья Свамінатан, здоровим молодим людям, можливо, доведеться чекати вакцину від коронавірусу до 2022 року, тому що її насамперед потрібно віддавати медпрацівникам.

Читайте такожМісцеві вибори пройдуть за новими правилами. Що змінилось?

Угорський лоукост Wizz Air відклав до грудня відновлення чотирьох рейсів зі Львова – у Вільнюс, Лісабон, Таллінн та Братиславу.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 331 особи (343 – напередодні). Разом 23 806. Одужало – 9 010 (+ 31), померло – 660 (+ 11).

За добу лабцентри зробили 1 666 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику немає.

В Україні Covid-19 виявлено у 5 062 осіб (5 590 за попередню добу). Загальна кількість 281 239 пацієнтів. Одужало – 119 650 (+ 951), померло – 5 302 особи (+ 73).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 28 957 (+ 445), Харківська – 26 913 (+ 651), Львівська – 23 806 (+ 331) та Одеська області – 17 511 (+ 162).

Читайте такожСтали відомі нові правила вступу до вишів на 2021 рік. Що зміниться

Питання Зеленського. В Офісі Зеленського озвучили список питань, які увійдуть до опитування 25 жовтня:

  • Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  • Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  • Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
  • Чи підтримуєте ви легалізацію каннабісу в медичних цілях – для зменшення болю у важких хворих?
  • Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?

Опитування 25 жовтня, яке організовує Офіс президента є нічим іншим, як політтехнологією та демонстрацією виконання непублічних домовленостей з РФ. Тvoemisto.tv  експерт Центру «Разумкова» Розумний зазначив, що можлива маніпуляція його результатами, адже їх можуть використовувати для легалізації політичних рішень.

Соратник Коломойськго. Згідно розслідування «Центру протидії корупції», соратник олігарха Коломойського,  нардеп від групи «За майбутнє» Палиця разом з дружиною та 24-річним сином контролюють бізнес в Австрії, Франції та Швейцарії, а також володіють розкішною резиденцією поблизу Женеви.

Читайте такожЩо ваші діти роблять у Tik-Tok або Чому львівські школярі малюють пентаграми у класах

Катастрофа МН17. РФ вийшла зі тристоронніх консультацій з Австралією та Нідерландами про катастрофу літака рейсу МН17 у 2014 році на сході України після того, як Нідерланди подали до Європейського суду з прав людини скаргу проти РФ.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!