2020-й оголосили Роком математики в Україні

2683 0
Уряду доручили забезпечити конкурси, олімпіади та інші змагання з математики, спрямовані на рішення задач з пошуком нестандартних підходів.
Фото: istockphoto.com

Фото: istockphoto.com

Президент України Володимир Зеленський оголосив 2020-2021 навчальний рік Роком математичної освіти в Україні. Про це йдеться в указі президента №31 від 30 січня.

Відповідне рішення прийняли для того, аби забезпечити рівний доступ українських школярів до сучасної і якісної математичної освіти, та формувати у них належний рівень математичної компетентності.

Читайте також: Скільки коштуватиме пробне ЗНО на Львівщині у 2020 році

Уряд повинен передбачати впровадження сучасних принципів підвищення якості вивчення математики, зокрема підручників і навчальних посібників з математики. Також розробку електронних навчальних ресурсів, створення умов для забезпечення сучасного рівня викладання математичних дисциплін. Окрім того, уряду доручили забезпечити конкурси, олімпіади та інші змагання з математики, спрямовані на рішення задач з пошуком нестандартних підходів, та сприяти створенню освітніх майданчиків для вивчення математики на базі публічних бібліотек.

Читайте також: Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

Нагадаємо, що ЗНО з математики стане обов’язковим для всіх учнів, що здобувають повну загальну середню освіту із 2021 року. Відповідну норму внесли в новий затверджений МОН Порядок проведення державної підсумкової атестації. Раніше МОН анонсувало обов’язкове ЗНО з математики. Нині обов’язковим з ДПА та ЗНО є іспит із української мови.

Окрім цього, МОН може ввести додаткові години для вивчення математики в школі. Про це міністерка освіти Ганна Новосад сказала, коментуючи результати українських учнів з математики у міжнародному дослідженні PISA. За її словами, це галузь, у якій підлітки  показали погані результати. 36% учнів не досягають навіть базового рівня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!