23 роботи змагатимуться у конкурсі на проєкт храму ПЦУ у центрі Львова. Оновлено

4085 0
Церкву мають побудувати в сквері біля ветеринарної академії.
Скріншот аерозйомки "Варіанти"

Скріншот аерозйомки "Варіанти"

Завершився прийом конкурсних робіт на проєкт нової української православної церкви у Львові. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів співорганізатор конкурсу Мар'ян Кардаш.

За його словами, на конкурс подано 23 роботи, які представлять громаді після засідання журі, що заплановане на п'ятницю, 6 вересня. Тоді визначать переможця, який матиме переважне право на подальше розрозблення проєктої документації та укладення договору з релігійною громадою щодо будівництва.

Серед критеріїв, за якими оцінюватимуть проєкти, є відповідність канонам планувальної структури Православної Церкви України, унікальність та новизна рішень та ідей, оптимальність та ергономічність планувальних рішень, містобудівна, функціональна і художньо-образна зрозумілість, а також відповідний сучасним економічним реаліям бюджет.

До складу журі входять архітектори Ігор Кузьмак, Олег Боднар, Олег Україна, Юрій Столяров, головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, член правління Львівської обласної організації Спілки архітекторів Ігор Данчак, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, директор релігійної громади УПЦ КП Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці Личаківського району о. Микола Бобик, архієрей ПЦУ, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк).

Додамо, що раніше Юліан Чаплінський на своїй сторінці у Фейсбуку опублікував кілька візуалізацій проєктів, поданих на конкурс, які після цього також опублікувало Tvoemisto.tv. Проте, аби забезпечити анонімне та неупереджене проведення конкурсу, на прохання його організаторів візуалізації видалені.

Нагадаємо, новий храм ПЦУ мають звести на місці занедбаного скверу біля ветеринарної академії – в районі вулиць Пекарської та Левицького. Міськраду виділила торік у червні земельну ділянку для цього. А конкурс оголосили цьогоріч у червні. Конкурс передбачає три премії за перші три призові місця: 1 премія – 90 000 грн (з ПДВ); 2 премія – 60 000 грн (з ПДВ); 3 премія – 30 000 грн (з ПДВ). Новий храм у середмісті Львова збудують уперше за минулі сто років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!