В Залізничному районі Львова збудують ще одну церкву

5284 0
Йдеться про ділянку на перетині вулиць Ряшівська - Землеробна.
Фото: лмр

Фото: лмр

У Львові ділянку вулиці Землеробна - Ряшівська передадуть в користування релігійної громади УГКЦ парафії Всіх Святих. На локації планують збудувати храм. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 28 вересня, під час пленарного засідання Львівської міськради.

За словами депутата фракції «Голос» Віталія Троця, для будівництва храму потрібно обирати місця у центральних частинах району, щоб була доступність. Натомість запропонована ділянка розташована у мікрорайоні, де наразі немає містобудівної документації та інформації про те, як будуть розростатися будівництва. Йдеться про ділянку площею 0,13 га. 

Читайте також: На Сихові збудують каплицю і недільну школу

Водночас, за словами депутатки Уляни Пак, коли готували документи на ділянку, то жодних зауважень від управлінь не надходило. 

«Мікрорайон дуже активно розвивається. В принципі, там вже є потреба в розвитку релігійної інфраструктури і є запит від релігійної громади. Коли готувалися документи, то жодних зауважень від управлінь не надходило. Порушень тут немає, тому якщо буде проводитись архітектурний конкурс, то потрібно погодити», – зазначила депутатка від фракції «Європейська солідарність» Уляна Пак.

Нагадаємо, що в районі вулиць Пасічної-Зеленої збудують каплицю та молодіжний центр із недільною школою на 80 учнів при парафії св. Василія Великого УГКЦ у Сихівському районі.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!