42% українців вважають неможливим відновлення дружби з росіянами, – опитування

1214 0
Водночас 12% українських громадян вірять, що відновлення дружніх стосунків можливе через кілька років після війни.

42% українців вважають, що про відновлення дружніх стосунків з росіянами взагалі не може бути мови. 22% думають, що це можливо через 20-30 років після війни, ще 18% припускають примирення через 10-15 років. І лише 12% вважають відновлення дружби з росіянами можливим через декілька років після війни. Про це свідчать результати опитування соціологічної агенції «Рейтинг», яке провели 8-9 березня 2022 року.

Читайте також: Окупанти не здатні воювати з нашою армією, тому атакують незахищених, – Резніков

Зазначається, що у відновлення стосунків більше вірять мешканці півдня та сходу України, а також ті, хто має родичів у Росії. Водночас і серед них більше третини взагалі не вірять у повернення дружби між українцями та росіянами.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, 62% українців підтримують ідею розриву зв’язків із російською православною церквою.

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність – 1200 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера.

Нагадаємо, що майже 90% українців вірять у те, що Україна зможе відбити атаки ворога та перемогти у війні з агресором. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!