5 Головних новин. Розлив річок в області та Львів готується відкривати кінотеатри та дитсадки

1587 0
Найважливіше за 7 липня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. У Львові готуються відкривати кінотеатри, дитсадки і концерт-холи. Упродовж тижня у Львові перевірятимуть на готовніть до роботи в умовах пандемії кінотеатрів, театрів, концертних майданчиків, дитячих садочків та спортивних шкіл. Таке рішення сьогодні, 7 липня, прийняли на засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС. Працювати ці заклади зможуть лише з дотриманням дистанції та санітарних норм.

Читайте також: Які кафе і ресторани у Львові відкрили, а які закрили під час карантину. Перелік, локації

2. Знову можливі підтоплення через розлив річок. У басейнах Сяну і Дністра вода може піднятись до 1,5, а подекуди і до 2 метрів. Відтак можливий вихід води на заплаву. А при сильних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах є загроза утворення окремих селiв.

3. На Львівщині зафіксували 144 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 7 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 6 445 випадків. За весь період карантину одужали 971 людей, померли – 164.

Протягом доби лабораторні центри провели 1 272 ПЛР-дослідження. Загалом в роботу взяли 142 проби, залишок у холодильнику – 233 проби.

Читайте також: Скільки ПЛР-тестів на Covid-19 за добу можуть робити лабораторії Львівщини

В Україні за добу 564 нових хворих на Covid-19. Разом – 49 607 особи. Вилікувалися – 22 193 (плюс 490), а померло 1 283 (плюс 21).

4. Для в’їзду українців в умовах пандемії наразі відкриті 23 країни, але щоб потрапити до частини з них, необхідно отримати в’їзну візу. «Країн, які відкриті для українців, загалом 23. Є держави, куди потрібна віза, тобто в’їхати можна, але з візою, і де діють певні карантинні обмеження, тобто в’їхати можна, але потрібно дотримуватися певних правил. Це Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея – це найпопулярніші напрями», – сказав міністр закордонних справ Кулеба.

Читайте також: Без нюху та запаху. The New York Times про наслідки від Covid-19, який вражає імунну систему

5. Чи зима, чи літо – дистанція має бути. Епідеміологиня про відпочинок львів’ян на озерах. Хоч люди відпочивають на відкритому повітрі, але це не гарантує захисту від інфікування. Епідеміологиня Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру Оксана Пушкарьова каже, що на свіжому повітрі перебувати потрібно, а вірус на траві чи піску гине, але дистанція між відпочивальниками є обов’язковою.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!