Акушерку із Львівщини судитимуть за смерть немовляти

43845 0
Йдеться про акушерку-гінекологиню Пустомитівської лікарні Анну Марич.
Умовне фото

Умовне фото

Акушерку-гінекологиню із Львівщини судитимуть за неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило смерть немовляти. Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

38-річна обвинувачена, будучи лікуючим лікарем, здійснювала допологове амбулаторне обстеження та спостереження за вагітною жінкою, а також госпіталізувала її та приймала пологи. Акушерка не скерувала жінку у відділення патології вагітних попри скарги останньої на погіршення відчуттів рухів плоду.

Крім того, маючи усі наявні умови та можливості, не оцінила зміну стану плоду, при проведенні відповідного дослідження та гінекологічного огляду. Так і під час госпіталізації вагітної та ведення у неї пологів, не діагностувала та не встановила наявний діагноз. Як наслідок, лікар-акушер-гінеколог не прийняла вчасного рішення щодо зміни тактики ведення пологів, що призвело до народження дитини у тяжкому стані. Унаслідок чого у квітні 2021 року, через три дні після народження, немовля померло.

За даними zaxid.net, йдеться про акушерку-гінекологиню Пустомитівської лікарні Анну Марич. Справу про неналежне виконання професійних обов’язків (ч. 2 ст. 140 ККУ) 38-річною лікаркою з Пустомитів з обвинувальним висновком скерували на розгляд до Пустомитівського районного суду. На час слідства Анну Марич не відсторонювали від роботи, вона продовжувала працювати в пологовому відділенні лікарні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!