На Львівщині під час закупівлі послуг для харчування хворих виявили змову

1386 0
Порушників оштрафували.
Умовне фото

Умовне фото

Антимонопольний комітет виявив змову між двома компаніями, які брали участь у торгах щодо забезпечення харчування стаціонарних хворих у лікарнях на Львівщині. Про це інформує Західне міжобласне територіальне відділення АМКУ.

«Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рішенням від 14 вересня 2023 року визнала наявність змови між товариством з обмеженою відповідальністю «МІКОН ГРУП» (до 25.04.2023 – товариство з обмеженою відповідальністю «КЕЙТЕРІНГ-ГРУП») та товариством з обмеженою відповідальністю «УКР-ГАЛИЧ» під час їхньої підготовки та участі у процедурах двох закупівель, що стосувалися послуг по забезпеченню харчування стаціонарних хворих у медичних закладах на Львівщині», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині викрили змову на закупівлях послуг з ремонту доріг та приміщень загальноосвітніх закладів

Зазначають, що закупівлі оголошувались «Інститутом патології крові та трансфузійної медицини Національної академії медичних наук України» (м. Львів) та «Бібрською міською лікарнею». Очікувана вартість закупівель – 1 771 750 грн.

Під час розслідування вдалось зʼясувати, що компанії узгоджували свою поведінку для усунення конкуренції. 

«Про це свідчили низка зібраних доказів, зокрема використання спільних ІР-адрес, надання товариствами один одному безповоротної фінансової допомоги у період проведення закупівель, документи відповідачів з однаковими помилками тощо», – зазначають в Антимонопольному комітеті.

Тож «МІКОН ГРУП» та «УКР-ГАЛИЧ» визнали винними у порушеннях законодавства про захист економічної конкуренції і оштрафували на максимально допустиму суму 68 000 гривень (136 000 грн кожну).

Нагадаємо, на закупівлі щодо реставрації Собору Святого Юра у Львові встановили змову.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!