Аварійні відключення світла та новий автобусний маршрут. Головні події дня у Києві

874 0
Дайджест новин за 16 січня.
Київ без світла. Фото: Вечірній Київ

Київ без світла. Фото: Вечірній Київ

Аварійні відключення світла 

Сьогодні у Києві діяли аварійні відключення світла. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють.

Водночас, за словами гендиректора Yasno Сергія Коваленка, у столиці − серйозний дефіцит електроенергії, ситуація залишається критичною.

Зниження ціни оренди за житло 

Протягом року Київ спустився на третє місце за вартістю оренди житла після Львівської та Закарпатської областей. У столиці оренда подешевшала на 10,3% – до 7637 грн.

Безоплатний коворкінг для школярів

На лівому березі Києва запрацював безплатний Co-Learning «Енергія освіти»‎, де діти та молодь можуть приєднуватися до онлайн-занять та виконувати домашні завдання. У просторі є найнеобхідніше − генератор та безперебійний інтернет. До усього, у просторі є укриття, тож повітряні тривоги не будуть перепоною. Перебування в закладі безоплатне.

Новий автобусний маршрут у Голосіївському районі

З 17 січня у столиці запускають маршрут автобуса № 119-К за маршрутом вулиця Героїв Маріуполя (від вулиці Василя Касіяна) − станція метро «Васильківська».

Застосунок «Є?», в якому кияни повідомляють про наявність світла

Київський айтівець Денис Гайдамака створив застосунок «Є?», в якому мешканці різних будинків повідомляють про наявність світла. Аби отримувати інформацію, треба підписатися в застосунку на потрібні адреси. Про наявність світла може повідомляти будь-який користувач, цей статус побачать усі підписники конкретної адреси.

Охоронний статус для Наводницького парку

Управління екології та природних ресурсів КМДА погодило у Печерському КП УЗН заповідання Наводницького парку. За словами активістів, Наводницький парк повинен стати пам’яткою садово-паркового мистецтва, оскільки це унеможливить подальші посягання забудовників.

Звірі з картин Марії Примаченко у ботанічному саду 

У Національному ботанічному саді імені М.М. Гришка можна подивитися на звірів з картин Марії Примаченко у доповненій реальності.

Кияни обрали дерева для висадки у Куренівському парку

У Києві мешканці обрали дерева, які мають висадити у Куренівському парку. Із майже 2000 голосів близько 50% віддали клену червоному. Друге місце посіла сакура дрібнопильчаста Канзан.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!