Біля аеропорту у Львові пропонують реорганізувати простір. Що зміниться

4810 0
На ділянці, зокрема, пропонують облаштувати «зелену лінію».
Фото умовне

Фото умовне

У Львові розробили проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті». Він, зокрема, передбачає упорядкування простору перед старим терміналом аеропорту «Львів».

У проєкті йдеться, зокрема, про ліквідацію оновлення функціонального зонування простору, організація паркувальних майданчиків та влаштування автостанції. Крім того, пропонують змінити поперечний профіль ділянки вулиці між терміналами аеропорту, ліквідувати праву смугу руху зі сторони терміналів. Також планують облаштувати велосипедну доріжку шириною 2,5 м для двостороннього руху та оновити наявний тротуар зі сторони терміналів та влаштувати новий  зі іншої сторони вулиці.

Читайте також: На місці ринку «Любінське сяйво» на Садовій хочуть облаштувати громадський простір

На ділянці, зокрема, пропонують облаштувати «зелену лінію», що передбачатиме пішохідну та велосипедну доріжки із твердим покриттям шириною тротуару не менше 3,0 м, шириною велосипедної доріжки 2,5 м, освітленням, місцями для відпочинку пішоходів та велосипедистів. Доріжки пролягатимуть від від громадського простору біля терміналу А, через гаражі, до Скнилівського парку. Блія Терміналу А пропонують також облаштувати громадський простір, що слугуватиме для відпочинку, очікування рейсів, вигляду на літаки. Там також розмістять дитячу зону, тематичне обладнання майданчика, велосипедну парковку та інформаційне табло аеропорту. 

Читайте також: У Львові хочуть реорганізувати рух на кількох вулицях Франківського і Залізничного районів

Крім того, у проєкті перепланування йдеться про зміну розташування тролейбусних зупинок біля Терміналу А аеропорту «Львів», влаштування зупинки на висадку біля входів на відправлення рейсів, влаштування зупинки на посадку зі сторони парковки біля входів на приліт рейсів з встановленням накриття на всю довжину платформи такого ж дизайну, як накриття основних платформ перед терміналом.

Біля Терміналу А також пропонують забезпечити нормативну висоту та ширину посадкової платформи. Також проєкт передбачає влаштування місця для розвороту тролейбуса зі сторони вул. Любінської для повернення його на зупинку посадки пасажирів та забезпечення інформації про маршрути руху, способи оплати, табло з часом прибуття транспорту тощо.

Нагадаємо, що проєктанти також рекомендують зробити реконструкцію перехрестя вулиці, що веде до терміналу А аеропорту «Львів», а також облаштувати нерегульований пішохідний перехід через вул. Любінську з острівцем безпеки.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!