У Львові хочуть реорганізувати рух на кількох вулицях Франківського і Залізничного районів

4739 0
Кошти для реалізації проєкту, ймовірно, виділять з міського бюджету.
Фото: вул Любінська/Вікіпедія

Фото: вул Любінська/Вікіпедія

На вулицях Любінська (від Кульпарківської до Окружної), Копистинського та Окружна пропонують змінити реорганізацію дорожнього руху та створити безпечні умови для пішоходів та велосипедистів. Крім того, по вул. Народна та вул. Окружна запропонували встановити нові тролейбусні лінії. Відповідний проєкт представила київська компанія EGIS на виставці «Перепланування вулиць Львова», яка проходить у Пороховій вежі від 22 до 29 квітня. 

Кульпарківська & Окружна / Google maps 

Проєкт компанії EGIS щодо підвищення безпеки дорожнього руху на цих ділянках включає в себе низку капітальних робіт. Серед них такі:  

  • облаштування одностороннього руху по Окружній (від вул Городоцької до вул. Любінської із встановленням світлофора на перехресті з вул. Сулими);
  • облаштування двостороннього руху на вул. Любінській між вул Окружною та вул. Народною;
  • облаштування світлофорного регулювання;
  • облаштування велосипедної інфраструктури;
  • облаштування тролейбусних ліній по вул. Народній та вул. Окружній;
  • реконструкція перехрестя Любінська-Копистинського-Народна;
  • реконструкція перехрестя Любінська-Окружна.


Читайте також: На місці ринку «Любінське сяйво» на Садовій хочуть облаштувати громадський простір

Також пропонується капітальний ремонт на вул. Копистинського та вул. Окружна. 

 вул. Копистинського / Google maps

 вул. Окружна / Google maps

У коментарі Tvoemisto.tv керівник управління вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сирватка зазначив, що усі ці проєкти планують реалізувати, однак деякі вимагають зміни містобудівної документації. 

«Більшість проєктів передбачають мінімальні втручання в комунікації, однак вони є дешевшими для реалізації, ніж реконструкція самих вулиць. Загалом представлені проєкти координуються з тими, які в місті вже відбуваються», – зазначив він.

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

Павло Сирватка каже, щоб реалізувати проєкт потрібно розробити на основі представлених концепцій проєктно-кошторисну документацію, і тільки тоді зможуть розпочатися будівельні роботи. Він зазначив, що для реалізації проєктів кошти виділятимуть, ймовірно, з міського бюджету. Сам проєкт з перепланування вулиць Львова реалізовувався у співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ та Європейським інвестиційним банком. 

Зазначимо, що перепланування вулиць мало б відбуватися без їхньої перебудови. Проєкт має безпекову та екологічну складові: йдеться про покращення інфраструктури, зокрема облаштування зупинок, переїздів, освітлення, заміна розмітки, встановлення чи модернізація світлофорів, пониження бордюрів. А також створення безпечних велосипедних та пішохідних доріжок, озеленення тощо. Ділянки, які потребують опрацювання, місто визначало із залученням правоохоронців та інших осіб. Детальніше з проєктами можна ознаймотись на виставці «Перепланування вулиць Львова», яка триватиме до 29 квітня у Пороховій Вежі.

Загалом на ній представлено 5 великих проєктів щодо перепланування деяких вулиць Львова, зокрема: 

  • вул. Городоцька, смт Рудно;
  • вул. Любінська-Кульпарківська;
  • вул. Сихова;
  • просп. Чорновола – вул. Варшавська;
  • район Рясне.

Нагадаємо, у Львові планують змінити організацію дорожнього руху у районі вулиць Степана Бандери – Генерала Чупринки – Київська. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!