Простір біля Бернардинського дворику продовжать відновлювати після Великодня

1823 0
На цей рік у бюджеті розвитку на простір передбачили 6,9 мільйони гривень
Фото:Тарас Бабенчук

Фото:Тарас Бабенчук

Реконструкцію громадського простору поблизу Бернардинського дворику у Львові досі не відновили через затримку із фінансуванням. Ймовірно до робіт повернуться після Великодня. Про це під час стріму на Тvoemisto.tv розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Читайте також: П’ять громадських просторів у Львові, які ви незабаром не впізнаєте. Візуалізація

Поблизу Глинянської брами та оборонних мурів Бернардинського дворику у Львові ще у 2019 році розпочали облаштовувати громадський простір. На роботи потрібно понад 13 мільйонів гривень, через затримки з фінансуванням ремонт затягнувся.

«Після зими роботи не відновили. Бюджет розвитку прийняли лише весною, тепер потрібно, щоби гроші потрапили до виконавця. Наразі у бюджеті не передбачено повного фінансування не цей об’єкт. Якщо нам не додадуть коштів, то роботи знову перенесемо на наступний рік», – каже Лілія Онищенко.

На цей рік у бюджеті розвитку передбачили 6,9 мільйони гривень на цей громадський простір. Загалом же вартість реконструкції – понад 13 мільйонів гривень.

Лілія Онищенко каже, цього року вдасться закінчити основні роботи, зокрема облаштують пандус та лавки.

«Тут буде фонтан, він імітуватиме оборонний рів. Колись у ньому була купа сміття, збиралась дощова вода. Тепер це буде фонтан із циркулюючою водою. Рівень води буде понижений, туди можна буде зайти. Також зробимо освітлення, якого тут раніше не було. Будуть високі ліхтарі і низькі також. Є також спеціальна програма озеленення»,– каже вона.

Лілія Онищенко додає, що загалом виконали 30% робіт. Роботи виконує ПП «Термобуд-Київ».

Читайте також: Як зміниться площа Святого Теодора у Львові. Візуалізація

Нагадаємо, ще у 2012 році відбувся міжнародний конкурс на впорядкування місць навколо Бернардинів. Проєкт розробила фірма «Рутенія», яка також проєктувала реконструкцію площі Митної. 

Вікторія Савіцька

Фото і відео Тараса Бабенчука


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!