Біля Львівської політехніки відновили браму кам'яниці кінця ХІХ ст. Фото до і після

1144 0
Загальна вартість реставраційних робіт становила близько 78 000 грн.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові відреставрували дубову браму у кам’яниці на вулиці Генерала Чупринки, 7, що неподалік від НУ «Львівська політехніка». Роботи над брамою тривали упродовж двох місяців. Про це повідомили у ЛКП «Бюро спадщини».

«У цієї брами дуже гарне декоративне оздоблення. На жаль, багато елементів було втрачено, засклення потребувало заміни, а саме дерев’яне полотно було дуже пошкоджене. Брама потребувала великої кількості вставок. Все це довелося відновлювати», – зазначив майстер-реставратор Богдан Герус.

Фото до реставрації

Фахівці виготовили нову притульну планку, відреставрували ґратки, а на місце втраченої автентичної ручки встановили нову. Загальна вартість реставраційних робіт становила близько 78 000 грн.

У повідомленні йдеться, що з цієї суми місто оплатило 54 600 грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування. 

Читайте також: На вулиці Ярослава Мудрого у Львові відновили історичну браму

Фото віреставрованої брами

Нагадаємо, що у Львові на вулиці Хорватській, 3 відреставрували металеву браму. Фахівці вирівняли деформовану конструкцію, встановили нову клямку, а також відновили засклення брами, яке частково було забите фанерою.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!