Боєць львівської 80-ки двічі вибрався з полону та привів до побратимів трьох окупантів

5443 0
Це сталося на Мар'їнському напрямку.
Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

Військовий одного з бойових батальйонів 80-ї Галицької бригади з позивним «Псих» на Мар’їнському напрямку двічі потрапляв у полон окупантів, але йому вдалося вибратися та привести до побратимів трьох росіян. Про це пишуть на сторінці 80-ї десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. 

«Він двічі потрапляв в руки окупантам, але першого разу кинув в них гранатою та втік, а наступного – взяв у полон трьох окупантів!», – пишуть там.

У 80-ці повідомляють, що це сталося на Мар’їнському напрямку. Противник штурмував закриту позицію українських військових та взяв у полон трьох військовослужбовців. Двох відразу відправили до себе в розташування, а «Психа» залишили біля себе укріплювати відбиту позицію. 

«Він добросовісно сидів біля них, а коли ті відволіклися, взяв гранату, кинув в них та втік назад до своїх.  Потім його побратим «Нолан» штурмонув цю позицію та взяв трьох окупантів у полон».  

Згодом ситуація повторилася: 

«Штурмувала група з п’яти окупантів. У бліндажі наших було троє. Двох росіян на півдорозі вони застрелили, троє застрибнуло до них в бліндаж. Почався бій на гранатах. «Псих» вижив. У нього були обпечені руки, він не міг взяти автомат. Вони забігли до нього та взяли в полон. Просидів він з ними півтори доби. Ми не знали цього і почали активно «викурювати» противника скидами.  А потім по перехопленню почули, що з наших є один живий, якого планують виставити на вхід, щоб ми їм не розвалили бліндаж. З мавіка ми побачили одягненого в нашу форму військового і  впізнали в ньому «Психа», – розповідають у 80-ці. 

Командування батальйону прийняло рішення – скинути з дрона на позицію рацію. Далі вели перемовини з окупантами та переконувало їх здатися.  

«Вони сказали, що здатися не варіант, бо їх перестріляють їхні снайпери. Ми пообіцяли зробити стіну з диму та подавити вогнем артилерії ворожі вогневі засоби, які були поблизу. Вони на це погодились, але сказали, що будуть виходити по-сірому. Тоді «Псих» закричав: “Я даю вам 30 секунд, інакше нас тут всіх просто «розберуть!»  Зрештою вони погодились на цю «авантюру». Ми кинули дими, запрацювала наша артилерія, наш боєць повів за собою трьох росіян. Вони, піднявши руки, благополучно здалися в полон і не чинили спротиву». 

До слова, того дня військова хитрість наших бійців допомогла повернути втрачену позицію. 

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!