Борються із пандемією Covid-19, а спалахує поліомієліт та кір

2652 0
Зараз ВООЗ фіксує спалахи цих хвороб в Африці, у вільних від поліомієліту та кору зонах.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

У ВООЗ заявляють, що обмеження пов'язані із пандемією Covid-19, а також скерування ресурсів на боротьбу з новим вірусом стримують програми імунізації. Це призвело до точкових спалахів поліомієліту та кору. Про це інформує «Українська Правда» з посиланням на Голос Америки.

На брифінгу Всесвітньої організації охорони здоров'я у Женеві генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус попереджає, що відмова від викорінення поліомієліту зараз призведе до глобального відродження хвороби, і протягом 10 років щороку може бути до 200 тисяч нових випадків.

Читайте також: У ВООЗ закликали світ готуватися до нової пандемії

З огляду на це ВООЗ та дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) закликають донорів у всьому світі зібрати 655 мільйонів доларів, 400 мільйонів доларів – на боротьбу із поліомієлітом та 255 мільйонів доларів на боротьбу з кором.

Генеральний директор ВООЗ додав, що світ не може через боротьбу з однією небезпечною хворобою дозволити іншим небезпечним хворобам відновити свої позиції.

Він нагадав, що ще до пандемії Covid-19, по всьому світу знову пожвавився кір. Минулого року спостерігали найбільшу кількість нових заражень за останні два десятиліття. Водночас, за його словами, передача поліовірусу, як очікується, зросте в Пакистані та Афганістані, а також у багатьох недоімунізованих районах Африки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!