Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові розпочнуть за пів року

3008 0
Підготовчі роботи триватимуть щонайменше до весни.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові розпочнуть не раніше, ніж за пів року. Наразі визначили компанію, що виконуватиме підготовчі роботи. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

«Підготовчих робіт є доволі багато. Це і винесення мереж, і підготовка ділянки, частково заміна ґрунту, підведення тимчасових комунікацій на період будівництва, земляні роботи, зокрема вирівнювання ділянки тощо. Вони триватимуть, як мінімум, пів року. Ми укладаємо угоду з підрядником, і він працюватиме всю зиму. Однак можна сказати, що будівництво починається вже зараз із підготовчих робіт», – каже він.

Читайте також: Як у Львові перероблятимуть сміття у добриво. Приклад Польщі

Також, за словами Вадима Ноздрі, у березні, коли виконають основну частину підготовки, визначатимуть компанію, яка буде будувати завод.

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці минулого року міськвиконком погодив проектування майбутнього комплексу.

У квітні цього року у ЛКП «Зелене місто» зазначали, що будівництво мають розпочати ще цього року.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!