Через задимлення до Генконсульства РФ у Львові викликали рятувальників

2553 0
Рятувальників на територію консульства не впустили, запевнили, що у них все гаразд.
Фото з Фейсбук сторінки Ігоря Зінкевича

Фото з Фейсбук сторінки Ігоря Зінкевича

Сьогодні, 23 лютого, з території, де розташовані будівлі Генерального консульства Росії у Львові, йшов сильний дим. На місце прибули рятувальники.

Читайте також: «Вимкнені телефони, є жива черга». Як працює Генконсульство Росії у Львові

«Попередня інформація – пожежа в консульстві РФ у Львові», – на своїй сторінці у Фейсбук написав Ігор Зінкевич, депутат Львівської міської ради. Він також опублікував фото, на них видно техніку рятувальників. Під дописом місцеві мешканці пишуть, що ще вчора ввечері з території консульства йшов сильний дим, люди припускають, що впродовж ночі там щось спалювали.

Речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев підтвердив інформацію про виклик до Генконсульства Росії, що на вул. Костя Левицького, 95. Утім додав, що на територію консульства їх не впустили, їм представник консульства повідомив, що у них все гаразд.

Додамо, що учора Росія почала евакуйовувати персонал посольства та консульств в Україні. Про це повідомили в МЗС РФ. Консульство РФ у Львові ще 21 лютого призупинило записи на прийом.

Читайте також: Путін офіційно визнав незалежність «Л/ДНР» 

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання незалежними окупованих територій ОРДЛО. Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що українські кордони надійно захищені. Україна хоче миру та очікує рішучих кроків від своїх іноземних партнерів. Водночас президент США Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛО. Також канцлер Німеччини Шольц заявив про зупинку сертифікації газопроводу «Північного потоку-2».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!