Через загибель пенсіонера у Львівському геріатричному пансіонаті відкрили кримінальне провадження

972 0
Раніше повідомляли, що пожежа відбулась через недопалок у ліжку.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

Поліція відкрила кримінальне провадження через пенсіонера, який загинув у пожежі у Львівському геріатричному пансіонаті. Про це повідомила пресслужба правоохоронного відомства. 

Попередня версія поліції – загорання трапилось через необережне поводження з вогнем. Проте раніше керівник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що пожежа розпочалась через недопалок у ліжку. 

Наразі слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що пожежа у Львівському геріатричному пансіонаті трапилась ввечері 28 січня. Тоді госпіталізували одного пенсіонера, проте врятувати його не вдалось. 

Читайте також: Львівському геріатричному панісонату планують передати майже 14,5 га землі

Також нагадаємо, що 31 липня минулого року прокуратура відкрила кримінальне провадження через ймовірну підробку технічного паспорта, на підставі якого «Діяльне милосердя» зареєструвало у жовтні 2021 р. право власності на прохідну площею 56,8 кв.м. на ділянці, наданій організації у користування. Згодом Львівська міська рада подала позов у Господарський суд Львівської області з проханням припинити право власності на примарну будівлю та скасовувати державну реєстрацію прав на ділянці Обласного геріатричного пансіонату, що на вул. Медової Печери, 71. 

Додамо, раніше Тvoemisto.tv відвідало львівський геріатричний пансіонат, поспілкувалося з людьми, які там мешкають, і його новою директоркою, яка лише пів року виконує ці обов'язки. Читайте матеріал за посиланням

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!