Чого бракує на Сихові і чим треба насичувати район

4504 0
Про те, як покращити великий район Львова, зробити його зручнішим та комфортнішим для життя та як перетворити Сихів на майданчик для кмітливих рішень розповіли архітектори та активісти.

У Львові стрімко розвивається Сихівський район, проте глобально Сихів все ще залишається великим спальним районом, і найбільше йому бракує місць роботи, де могли би працювати його мешканці каже архітектор Олександр Шутюк у коментарі Tvoemisto.tv.

Він зауважує, що це також стримує розвиток місцевих закладів харчування, яким вдень може бракувати клієнтури, так як більшість мешканців поїхали на роботу деінде. 

Читайте також: Район, якому судилося стати популярним, або як Сихову розвиватися далі

Про те, що район треба насичувати якомога більшою кількістю місць для праці говорить і колишній архітектор Львова Юліан Чаплінський.

«На жаль, зараз тут дуже мале співвідношення офісних-комерційних приміщень, як на таку кількість людей – все залишається на рівні кіосків, перших поверхів, «пробитих» ганків. Війна не сприяла розвитку і приходу сюди макро-інвестицій, які б могли «породити» офісні будинки», – говорить Юліан Чаплінський.

Тому місту треба працювати над насиченням району комерційною нерухомістю, сферою обслуговування, а також культурною складовою, щоби зменшувати внутрішню міграцію зі Сихова в центр. Якби на Сихові створили під-центр, що мав би повний весь можливий спектр послуг, які потрібні людям, а не тільки охоплював торгівлю, кіно тощо, то Сихів мав би велике майбутнє у плані розвитку нерухомості, наголошує Юліан Чаплінський.

Зазначимо, що колись Сихів – це була ізольована окраїна міста, а тепер – найбільший район Львова, що стрімко розвивається. Чи зможе Сихів стати майданчиком для сміливих архітектурних рішень, справді зеленим районом, мобільним і доступним для людей з інвалідністю, з безпечними і комфортними дворами, з осередком культури, чи залишиться «спальним» районом з одноманітними «радянськими» будинками, Тvoemisto.tv розпитувало в архітекторів та активістів. Читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!