Чому може не працювати ЛеоКарт та чи треба брати паперовий квиток при оплаті готівкою у львівському транспорті

3259 0
Щодня на тестових маршрутах фіксують близько 3% пасажирів, які мають протерміновані посвідчення.
Умовне фото

Умовне фото

У Львові на 9-ти автобусних маршрутах тестують безготівкову оплату. Це маршрути № 1А, 3А, 5А, 10, 11, 39, 58, 59 та 62.  У ЛКП «Львівавтодор» відповіли на найпоширеніші проблемні питання щодо безготівкової оплати.

Система блокує пільгові ЛеоКарт з протермінованими даними. Щодня на тестових маршрутах фіксують близько 3% пасажирів, які мають протерміновані посвідчення, на основі якого виготовляли пільгову ЛеоКарт, а відповідно – протерміновані дані профілю ЛеоКарт. Система бачить картки без пільги і блокує, якщо пасажир-пільговик продовжує нею валідуватися.

При оплаті за проїзд готівкою всі пасажири мають обов'язково брати паперовий квиток. Практично завжди при перевірках контролери виявляють кількох пасажирів, які заявляють, що водій не видав їм квиток. Отримання квитка – відповідальність пасажира. При його відсутності на етапі безготівкової оплати проїзду у всьому громадському транспорті – доведеться платити штраф. 

Читайте також: Що робити, якщо загубився «ЛеоКарт». Пояснення

Пасажири агресивно реагують на повторні перевірки оплати проїзду, а також валідації пільгових ЛеоКарт. Наприкінці серпня контролери підприємства почали працювати по системі рейдових перевірок на тестових маршрутах, тобто протягом одного рейсу працівники ЛКП «Львівавтодор» можуть кілька разів здійснювати контроль оплати проїзду та валідації транспортних карток ЛеоКарт. 

Нагадаємо, що у Львові оновлюють частину програмного забезпечення, що стосується режиму пільгового проїзду в транспорті. Через це можуть виникати відмови у валідації ЛеоКарт. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!