Чому на Львівщині не ввели графіки відключення світла і який захист має енергетика України

1175 0
В областях облаштували пасивний захист та захисні споруди для електричних підстанцій.
фото умовне

фото умовне

Сьогодні вранці, 22 березня, відбулась найбільша комбінована атака дронами та ракетами на об'єкти енергетики. Значні пошкодження об'єктів енергетики спостерігаються в декількох областях, зокрема було влучання на Львівщині. Наразі команда агентства відновлення разом з усіма службами відновлення в областях надають максимальну підтримку та допомогу енергетикам, які займаються відновленням пошкоджених об'єктів. Про це повідомив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

«Згідно з рішенням Ставки Верховного Головнокомандувача агентство забезпечує облаштування пасивного захисту та будівництво захисних споруд та укриттів для електричних підстанцій енергетичної системи України. Зокрема, у рамках першого рівня захисту від уламків було забезпечено захист 103 об'єктів у 21 області, у тому числі об'єкти генерації та розподільних мереж. Другим рівнем захисту від бойових безпілотних літальних апаратів було забезпечено захист для 22 підстанцій у 14 областях», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ворог здійснив наймасштабнішу атаку на українську енергетику

За словами голови агенства, під час ракетних та дронових атак вночі на 22 березня ворог завдав ударів об'єктам на 9 підстанціях, де будівельні роботи зі спорудження захисту організовувало агентство відновлення. З міркувань безпеки розголошувати назви об'єктів та їхнє місцезнаходження не можна. Проте захист спрацював з максимальною ефективністю на усіх підстанціях.

Фортифікаційні споруди на всіх об'єктах витримали прямі та непрямі удари, забезпечивши повний захист автотрансформаторів та електричного обладнання. На окремих підстанціях є пошкодження захисних конструкцій в результаті прямих ударів, проте обладнання підстанцій залишилося цілісним.

Нагадаємо, що під час нічної атаки 22 березня одна з ракет влучила по енергетичній інфраструктурі на Львівщині. Деталі ‒ за посиланням.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!