Чому у Львові дітям початкових класів не дозволяють повернутися за парти. Пояснення

8241 0
Чотири школи мають стовідсоткову вакцинацію, проте й вони переходять на дистанційне навчання.
Фото: Carl Jorgensen for unsplash

Фото: Carl Jorgensen for unsplash

У львівських школах відсоток вакцинованих вчителів становить 90,1%, у садочках – 81,6% , а у тих, хто працює у позашкіллі – 90,8%. Чотири школи мають стовідсоткову вакцинацію, проте й вони переходять на дистанційне навчання. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила начальниця управління освіти Львова Зоряна Довганик.

Читайте також: Після канікул школярі у Львові вчитимуться онлайн

«У Львівській ОТГ є чотири школи, де вакциновано 100% колективу. Це школа «Берегиня», ліцей «Європейський», школи у селі Гряда та Малі Грибовичі. У 82 школах вакцинацію мають більше 90% працівників. Відповідно до рішення міської ТЕБ і НС, всі школи, навіть ті, де високий рівень вакцинації, переходять на дистанційну освіту. Це стосується і дітей молодших класів, і старшої школи», – каже Зоряна Довганик.

За її словами, дистанційно діти вчитимуться з 1 до 14 листопада або до прийняття окремого рішення комісії.

На запитання, чому дітям початкових класів не дозволяють повернутися за парти (як передбачає навіть червона зона карантину), а також, чому школи, де провакциновано 100% вчителів, не можуть працювати, як це обіцяли раніше, Зоряна Довганик відповіла:

«Ми виконуємо рішення міської комісії ТЕБ і НС. Змін до Постанови не вносилося. Такі рішення вчора, 26 жовтня, прийняли на рівні міста. Мусимо його дотримуватися. Комісія ТЕБ і НС має право посилювати карантинні обмеження на місцях. Всі школи ставлять в однакові умови. Крім того, у декого з батьків можуть виникати запитання, наприклад, чому дитина ходить у школу, але не має права відвідувати позашкільний гурток», – каже співрозмовниця.

Читайте також: «До них зараз особлива увага». Що варто знати про коронавірус у дітей

Зоряна Довганик наголошує, що всі батьки та вчителі мають розуміти, що ситуація наближається до критичної – кількість хворих дорослих, так і дітей стрімко збільшується.

«За вересень на ковід у нас захворіла 151 дитина, а вже за перших три тижні жовтня маємо 205 хворих. Часто хворіють й вчителі. Якщо за вересень у нас було 17 підтверджених випадків, то за неповний жовтень вже 139 випадків. Маємо зважати на все. Натомість минулого року хворих на коронавірус дітей практично не було. Найскладніше на дистанційному навчанні буде дітям перших класів. Без допомоги батьків їм не обійтися. Але водночас батьки мають розуміти, що коли не ввести таких обмежень, діти можуть хворіти ще дужче», – каже освітянка.

Кожна школа, за словами Зоряни Довганик, вже має обрані освітні платформі, на яких працюватимуть з учнями онлайн. Переважно це Google Classroom, Zoom, Meet. Керівництво шкіл та управління освіти міста моніторитимуть, як проходитиме дистанційне навчання.

Читайте також: Перебіг став важчим. Яким є портрет дитини з Сovid-19 на Львівщині

Якщо батьки матимуть інформацію, що в школі чи у класі не проводиться таке навчання, Зоряна Довганик радить звертатися до управління освіти зі скрагою.

«Минулого року було кілька скарг від батьків, що вчителі не вийшли на урок, а лише скидали домашнє завдання. Одну вчительку навіть притягнули до дисциплінарної відповідальності», – додала освітянка.

Нагадаємо, наприкінці вересня дитячим садочкам та початковим школам обіцяли, що дозволять працювати за будь-якого рівня епіднебезпеки, оскільки ці діти потребують безпосереднього контакту з вихователем чи викладачем. Відповідні зміни прийняті в постанову Уряду № 1236. Проте учора міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що львівські школярі із понеділка, 1 листопада, перейдуть на дистанційну форму навчання. Це стосується і початкової школи, і старших класів. Очно працюватимуть тільки садочки.

Ольга Шведа 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!