Чому у Львові досі не запровадили пересадковий квиток

1791 0
Його мали запустити в кінці березні, або на початку квітня.
ФОТО: ЛМР

ФОТО: ЛМР

Цього року у Львові планують запровадити пересадковий квиток у громадському транспорті. Львів’яни матимуть можливість впродовж 40 хвилин здійснити пересадку безкоштовно. Про це в інтерв'ю Tvoemisto.tv розповідав керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило. 

Він зазначав, що пересадковий квиток у місті можуть запустити вже в кінці березні, або ж на початку квітня. Проте станом на 9 квітня пересадковий квиток так і не запровадили. Як повідомили у «Львівавтодор», впровадження нового функціоналу відтерміновано через хакерську атаку на систему е-квитка, яка сталася 29 березня. 

Зокрема, у першому півріччі 2024 року мають запустити додаток для ЛеоКартTvoemisto.tv у департаменті міської мобільності повідомили, що наразі ліквідовують наслідки атаки і про нові впровадження буде відомо згодом. 

Читайте також: Чому пільгова ЛеоКарт може бути заблокована. Пояснення

«Наразі відбувається ліквідація наслідків хакерської атаки на систему АСОП. Тому детальніше щодо подальших етапів впровадження системи буде відомо згодом», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, в ніч на 29 березня було зафіксовано хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові. За цим фактом скеровано звернення у Департамент кіберполіції Національної поліції України. Поліція відкрила кримінальне провадження та проводить слідчі дії. Наразі процес списання коштів з загальних ЛеоКарт за поїздки у міському громадському транспорті, здійснені після хакерської атаки на систему е-квитка, завершено

Детальніше про те, які зміни в громадському транспорті заплановані на 2024 рік, чому зросла вартість проїзду, як можна проаналізувати свої поїздки і куди звертатися зі скаргами, читайте в інтерв’ю із директором департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олегом Забарилою.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!