Чому у Львові досі не демонтували модуль тимчасовості

1927 0
У Львові мають напрацювати концепцію для проведення у модулі благодійних мистецьких заходів.
МОТ/ Андріана Стахів

МОТ/ Андріана Стахів

Модуль тимчасовості, який зараз встановлений на Площі Гасина у Львові, не планують демонтувати попри закінчення виставки. Про це повідомили у Галицькій районній адміністрації, написали у «Гарячій лінії».

«Модуль тимчасовості концептуально доповнює Площу Гасина, саме тому, спільно з мистецьким середовищем Львова вирішено залишити МОТ на цій площі та напрацювати концепцію для проведення у ньому благодійних мистецьких заходів», – йдеться в повідомленні. 

Натомість раніше йшлося про те, аби облаштувати на Площі Гасина громадський простір «Місця щасливих людей» у пам’ять про Андрія Кузьменка. Однак, як повідомили у Галицькій районній адміністрації, облаштування нового скверу є досить дороговартісним, в умовах військового стану його реалізація є неможливою. Саме тому цей проєкт заморозили до перемоги.

Візуалізація скверу Кузьми

Читайте також: У Львівському музеї триває виставка плакатів про війну

Нагадаємо, що встановлення двоповерхової конструкції модуля тимчасовості відбулося за партнерські кошти. Цей проєкт мав на меті надати людям можливість побачити мистецтво. У тимчасовій конструкції зібрали роботи 28 митців із 10 країн, наразі їх вже не презентують. Сам модуль тимчасовості передбачає 27 тимчасових контейнерів. Це теж символізує те, що українці мають зараз тимчасові місця проживання через російську агресію. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!