Чи безпечно у Львові зараз дихати? Результати експрес-перевірки повітря

12068 2
Працівники хімічної лабораторії ЛКП «Адміністративно-технічне управління» взяли проби води та повітря на території Львова і Грибович, з метою перевірки на перевищення допустимих норм. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: варта-1

фото: варта-1

За словами керівника лабораторії Ігоря Гуменного, попередні результати аналізу повітря експрес-методом перевищень не показали, остаточні ж будуть відомі завтра до кінця дня.

«Ми брали проби у трьох точках: перша – при в’їзді на полігон, друга – в Грибовичах на вул. Івана Франка, поблизу максимально наближеного до джерела горіння будинку, і третя – на межі Львова, на вул. Щурата, 27. Перевіряли на наявність таких речовин як оксид вуглецю, оксид азоту, діоксин сірки, аміак, сірководень, сірчана кислота та пил неорганічний. Попередні результати аналізу перевищень допустимих норм не показали», – розповів керівник лабораторії.

Для аналізу води працівники лабораторії брали проби з двох потоків: перший – з території сміттєзвалища, другий – з місцевої річки в Грибовичах. Робитимуть загальний хімічний аналіз, остаточні результати якого обіцяють надати через 5 діб, попередні – упродовж завтрашнього дня.

Більше про те, чи становить небезпеку здоров’ю львів’ян пожежа на сміттєзвалищі сьогодні, 8 червня, читайте у публікації  ;Tvoemisto.tv .

Як Tvoemisto.tv повідомляло раніше, що на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалось нове займання. 8 червня, під час засідання комісії з приводу ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, було прийнято рішення задіяти авіацію Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації. У той ж час міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вважає, що відповідальність за ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі мають нести місцеві комунальники

 


Читайте також:
8 Червня, 2016 20:09
Андрій Щурата, 27- немає такого будинку, можливо мали на увазі Дж. Леннона, 27.
8 Червня, 2016 19:12
Viktor треба брати баклашки набирати джерельної води з річки в Грибовичах.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!