Чи планують знижувати прохідний бал на ЗНО для медиків і чому. Пояснення МОЗ

2094 0
Міністр також запевнив, що це не єдиний варіант для покращення ситуації.
фото: santiamhospital.org

фото: santiamhospital.org

Ідея знизити прохідний бал ЗНО для певних спеціальностей виникла через нестачу таких фахівців в Україні, зокрема педіатрів та епідеміологів. Про це повідомив на брифінгу сьогодні, 16 липня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов у відповідь на запитання про те, дійсно плануюють знижувати бал на ЗНО для медиків.

Міністр вважає, що причина у тому, що «останні 5 років було системне знищення, зокрема, щодо цих спеціальностей, особливо епідеміології».

Читайте також: В Україні з 1 вересня подорожчає навчання за контрактом для 38-ми спеціальностей

«Ми зараз бачимо, в якому стані перебуваємо, що нам дуже не вистачає епідеміологів. І всі наші фахівці, наші професори, які були присутні на цій медичній раді, чітко усвідомлюють, які будуть наслідки через 5-7 років. І одним із шляхів виходу щодо збільшення кількості студентів, які почнуть навчатися на цих спеціальностях, була і така пропозиція», – розповів він.

Степанов також запевнив, що це не єдиний варіант для покращення ситуації.

«Ми зараз розглядаємо різні пропозиції. Я не думаю, що ми зупинимося на цій», – додав він.

Читайте також: Львівський медуніверситет отримає понад 2 млн на наукові розробки

Він впевнений, що МОЗ знайде шлях, як збільшити кількість студентів, які будуть навчатися і на педіатрів, і на епідеміологів. 

Нагадаємо, вчора Міністерство охорони здоров'я зареєструвало проєкт наказу, в якому йдеться про зниження прохідного балу «Крок-2» та «Крок-3» – іспитів для студентів-медиків на 10%. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!