Чи прокладуть цьогоріч трамвайну колію на Миколайчука у Львові та хто це профінансує

5793 0
Зі Сихова до Миколайчука можна буде доїхати через центр на трамваї.
ФОТО ІВАНА СТАНІСЛАВСЬКОГО/ТВОЄ МІСТО

ФОТО ІВАНА СТАНІСЛАВСЬКОГО/ТВОЄ МІСТО

Цьогоріч у Львові розпочали розробку проєкту реконструкції вулиці довжиною 350 м. Це ділянка від перехрестя Мазепи-Миколайчука до в’їзду в лікарню. Головне завдання цього проєкту – зробити достатню кількість заїздів та виїздів до лікарні і реабілітаційного центру. Проте у межах пропонованого розширення ні цього року, ні наступного не передбачається класти трамвайну колію. Це передбачено на наступних стадіях реалізації проєкту, коли колію буде з чим з’єднати. Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко. 

«Загальний проєкт, на який треба мінімум кілька років, справді включає в себе сполучення з вулиці Промислової до Миколайчука протяжністю 2,6 км. Таким чином з Сихова до Миколайчука можна буде доїхати через центр на трамваї. Але цей проект заплановано втілювати пізніше, коли буде така змога. Окрім того для цього потрібно буде викупити ряд приватних ділянок, розробити проект і знайти фінансування», – зазначив Андрій Москаленко. 

Читайте також: На Миколайчука у Львові демонтували кіоск. Для перебудови вулиці треба прибрати ще близько 60 МАФів

Він також додав, щоб профінансувати розширення вулиці біля лікарні було розпочато розмови з керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку. Перший віце-президент ЄБРР приїжджав з Лондона оглядати важливість проєкту. Було усно погоджено, що банк міг би передбачити на весь проект 25 млн євро гранту. Решту коштів місто зможе взяти кредитом.

«Після кількох місяців перемовин вийшли на розуміння, хто б міг операційно надати такий грант для ЄБРР. Для підтвердження інтересу міста в цьому проєкті запропоновано проєкт ухвали щодо старту офіційного перемовного процесу з банком. Даний проєкт ухвали (який офіційно зареєстрований і опублікований) не передбачає погодження кредиту чи гранту, а лише дає змогу розпочати офіційні перемовини і зафіксувати зацікавленість міста. Аби за кілька місяців отримати від ЄБРР остаточне підтвердження щодо реалізації цього проекту», – підкреслив Москаленко. 

Читайте також: Для реконструкції вулиці Миколайчука у Львові демонтують цілий ринок 

Нагадаємо, що Львів запланував прокласти трамвайну колію та розширити вулицю Миколайчука, у бюджеті розвитку на це передбачили 21 мільйон гривень. Журналістка Tvoemisto.tv проаналізувала, чи реальним виглядає цей план та що може стати на заваді. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!