Чи справді росіяни втікають з Херсона та як Львів готується до зими. Підсумки доби

925 0
Нині 25 жовтня та 244 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Повітряна тривога – система ППО. О 12:25 пролунав сигнал небезпеки, відбій – о 14:47. Була загроза запусків ракет зі стратегічної авіації з Білорусі.

Як заявив прем'єр Денис Шмигаль, німецька система ППО Iris-T знищує 9 із 10 ворожих ракет: «Воно (ППО – ред.) точно ефективне: 9 із 10 ракет (знищує – ред.), фактично рятує життя українців, вражаючи мішень. Це найвищий показник, який є у того озброєння, яке ми бачили та яким користувалися».

Канцлер ФРН Олаф Шольц у виступі на відкритті 5-го німецько-українського бізнес-форуму з відбудови України в Берліні заявив, що Німеччина якнайшвидше поставить Україні ще три комплекси IRIS-T, кожен з яких може захистити велике місто.

Ситуація на фронті. Російські окупанти лише створюють ілюзію того, що покидають Херсон, а насправді завозять туди нові військові підрозділи та готуються до оборони, про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

За даними Міноборони, Сили оборони України звільнили на Херсонщині понад 90 населених пунктів, в яких мешкають понад 12 тис. людей. 21 жовтня Офіс президента повідомляв про деокупацію 88 населених пунктів в області.

ЗСУ витіснили ворога з населених пунктів Кармазинівка, М’ясожарівка і Невське Луганської області та Новосадове на Донеччині.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Білогорівку Луганської області та Бахмут; Білогорівку, Верхньокам’янське, Іванград, Кліщіївка, Спірне, Соледар, Мар’їнку і Невельське – Донецької.

Ворог облаштовує оборонні позиції на лівому березі Дніпра Херсонщини. Зокрема, в районі Горностаївки, підрозділи росіян мінують берегову лінію, залишаючи невеликі проходи для відступу своїх військ.

На цю ж тему: Привід, причина і призначення російсько-української війни. Кандидатка політичних наук Соломія Кривенко аналізує початок україно-російського протистояння і момент, коли український народ втратив мир і справедливість, який можна розглядати на кількох рівнях. Вона показує, як творяться наративи про нашу країну, як розповідається історія про кожного із нас, як ми вигладаємо в очах цілого світу.

Акцент дня: Наскладали дров, купили генератор. Як ОСББ Львова готуються до зими. «Підготовку до зими почали ще влітку. Під час війни ніхто не може стовідсотково гарантувати тепло в наших оселях, крім нас самих. Тому, щоб зігрітися, коли стане холодно, купили «буржуйку», дрова і генератори», – розповів Тvoemisto.tv в одному з ОСББ Львова.

Чому це важливо? Цьогорічна зима і, відповідно, опалювальний сезон обіцяють бути найскладнішими за всю новітню історію України. На тлі війни та можливих ракетних ударів з боку росії по електричних чи газорозподільних станціях температура в оселях може сягати 16 градусів або взагалі якийсь час опалення не буде, як і електроенергії. Тож надіятися на обігрівачі, що працюють від розеток, не варто.

На цю ж тему: Як зберігати продукти у разі вимкнення світла. Поради. Фахівці попередили, що охолоджені або заморожені продукти харчування можуть бути небезпечними для вживання в разі відключення електроенергії.

Ключові події:

1. НАБУ оголосило в розшук ексголову Нацбанку Кирила Шевченка. Його та ще двох чиновників підозрюють у розкраданні понад 200 млн грн;

та

Затриманий президент «Мотор Січ» Богуслаєв понад 20 років має громадянство рф. Його взяли під варту. З часу набуття громадянства рф Богуслаєв 4 рази був нардепом та мав доступ до державної таємниці;

2. Польща готова прийняти нову хвилю українських біженців. Станом на сьогодні там може перебувати понад мільйон українців, які прибули до країни після 24 лютого;

3. Стало відомо, хто буде новим прем’єр-міністром Великої Британії. Країну очолить колишній міністр фінансів країни Ріші Сунак;

4. Козицький дозволив бізнесмену Томашу Фіалі облаштувати нові мінеральні свердловини у Трускавці. Трускавецький завод мінеральних вод отримав лісові ділянки, на яких, змінивши цільове призначення, розташує нові свердловини;

5. Якою буде погода на тижні у Львові. Прогноз. Максимум становитиме 17 градусів тепла.

А також: Вечір пам’яті Кузьми і «Будинок без номера». Куди піти на тижні у Львові.

Благодійність ЗСУ: Як допомогти ЗСУ сьогодні. Підбірка волонтерських ініціатив. Tvoemisto.tv підготувало перелік ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих, які збирають необхідне для потреб військових.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!