Політична реклама

Де можна купатися на Водохреща у Львові

4123 0
На Водохреща фахівці ДСНС Львівщини застерігають громадян купатися лише у визначених місцевою владою місцях, де, з метою запобігання виникнення небезпечних ситуацій на воді, будуть розміщені пункти чергування рятувальників.

Про це "Твоє місто" повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Львівській області

Рятувальники чергуватимуть у місцях масового купання населення у кожному з районів Львівщини

Так, цього року  безпечно пірнути у крижану воду можна буде у водойми, розміщені на території:  Яворівського національного природного парку, поблизу с. Верещиця, Яворівське озеро, місцеві озера міст Золочів та Перемишляни, на р. Західний Буг в межах м. Червоноград, озеро Задорожнє у Миколаївському районі та ін.

Як повідомили рятувальники, потрібно обмежити перебування в ополонці не більше 1 хвилини і перед купанням бажано мати попередній досвід занурень в холодну воду, адже перебування в крижаній воді незагартованих людей може спричинити до загального переохолодження організму та «холодового» шоку. 

При перших ознаках перехолодження  –  ознобі, тремтінні, синюшності шкіряних покривів, губ, болі у пальцях рук і ніг – людині негайно необхідно надати допомогу. При легкому ступені переохолодження постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи.

У разі середнього і важкого переохолодження –  розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла, тепло одягнути та укласти в ліжко. Також рятувальники зазначають, що зігрівання повинно бути поступовим, без різкого перепаду температур.

Фахівці ДСНС Львівщини рекомендують тим, хто планує омиватися в холодній воді, перед зануренням в ополонку розігрівати тіло, занурюватися лише по шию, не замочуючи голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. Застерігають також не заходити у  воду в нетверезому стані, адже алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку та створює ілюзію безпеки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!