Депутати Львівської міськради не відновили повну орендну плату для двох ресторанів !Fest

1283 0
Ресторани Grand Cafe Leopolis та Львівська копальня кави наразі платять 50% оренди.
Фото: Львівська копальня кави

Фото: Львівська копальня кави

Депутати Львівської міської ради відклали розгляд проєкту ухвали, яка б з початку наступного року відновила обов’язок сплати орендної плати за користування комунальним майном в повному обсязі для закладів громадського харчування. Це відбулося під час пленарного засідання сесії ЛМР 14 грудня.

В. о. начальника міського управління комунального майна Лілія Сторож повідомила, що з 1 січня 2024 року пропонують відновити орендну плату таким категоріям орендарів, як ресторани, кафе, бари, закусочні, кафетерії, їдальні, буфети, що продають товари підакцизної групи.

«У нас є 22 орендарі, які мають таке цільове призначення. Пропонуємо відновити їм нарахування орендної плати. Йдеться про загальну суму 790 тисяч гривень на місяць. Однак два найбільші орендарі щомісяця економлять на орендній платі 660 тис. грн», – зазначила вона.

Ці найбільші орендарі товариства «Місто лева» та «Науково-технічна книга». Засновником обидвох фірм є товариство «Холдинг емоцій !Фест». В орендованих ними комунальних приміщеннях працюють ресторани Grand Cafe Leopolis та Львівська копальня кави. Наразі ці ресторани платять 50% оренди, а запропонований проєкт ухвали повертає їм повну ставку орендної плати, за інформацією Лілії Сторож.

Читайте також: На FESTrepublic у Львові проводять обшуки

Натомість депутат Львівської міської ради, голова фракції «Європейська солідарність» Петро Адамик запропонував перенести розгляд цього питання на кінець засідання, депутати підтримали. Зазначимо, що продовження засідання Львівської міської ради перенесли до 27 грудня цього року.

Нагадаємо, що благодійний фонд «Авіація Галичини» від !FEST успішно зібрав 18,5 мільйонів гривень в рамках ініціативи «Купи мені бойовий літак» та передав отримані кошти на спеціальні рахунки Повітряних сил. За допомогою зібраних коштів вдалося провести ремонт та модернізацію 10 літаків МіГ-29. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!