Політична реклама

Дешевого м'яса на ринках не буде

1350 0
Українське м'ясо, як прогнозують експерти, надалі буде зростати в ціні.

Таку думку висловив аграрій, член депутатської комісії з питань розвитку села та АПК ЛОР, Олег Баран.

Як каже експерт, уся справа у скороченні виробництва свинини. Оскільки впродовж останніх років ціна на свинину у Європі та Америці була дуже низькою, це призвело до зменшення кількості фермерських господарств, які займаються вирощуванням свиней, а відтак -  до скорочення самого поголів'я. Тож цьогоріч свинини просто не вистачає, -  каже Олег Баран.

75% вартості вирощеної м'ясної продукції складає кормова база. Але навіть при  низькій ціні на зерно (через високі врожаї) вартість м'яса навпаки - може зрости.

Як наголосив експерт, оскільки Україна вирощує менше свинини, аніж потрібно для споживання,  країна не може відмовитись від експорту м'яса. А відтак, вітчизняний ринок і надалі відчуватиме коливання світового. Тож дешевої ціни на свинину найближчих два роки  чекати не варто.

Джерело: Варіанти


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!