Дітей загиблих захисників переведуть на бюджетну форму навчання

1225 0
Студентів, які є внутрішньо переміщеними особами, переводитимуть на бюджет у разі наявності вільних місць.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Дітей-студентів загиблих захисників та захисниць у вишах переведуть на місця державного замовлення. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

«Уряд ухвалив розпорядження щодо компенсації витрат закладам вищої освіти за навчання здобувачів з ТОТ і територій активних бойових дій, які тимчасово втратити можливість продовжувати оплату. Наразі це майже 14 тисяч студентів, компенсація з резервного фонду буде здійснена», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Львівські абітурієнти можуть отримувати подвійні дипломи

Міністр зазначив, що студентів, які є внутрішньо переміщеними особами, переводитимуть на бюджет у разі наявності вільних місць.

«Для студентів із ТОТ і зон бойових дій, які вчилися на платній основі та втратили фінансову можливість продовжити навчання, будуть створені умови для безоплатного здобуття освіти», – додав він.

Читайте також: Проблема з укриттями. Як вчитимуться львівські студенти в умовах війни

Нагадаємо, у 60 закладах вищої та фахової передвищої освіти Львівської області наразі готові до використання за призначенням 10 укриттів. За словами очільника Львівської ОВА Максима Козицького, почати навчальний рік в очній формі зможуть лише ті заклади, у яких є укриття, здатні вмістити усіх учасників освітнього процесу. Якщо таких укриттів нема або їхня місткість не достатня, заклад має перейти на змішану або дистанційну форму навчання. Рішення про те, у якій формі проводити навчання, заклади ухвалюють самостійно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!